Tres mesos i mig més per triar metge referent

S’allarga fins al 1 de gener el termini per elegir metge referent. Més de la meitat dels afiliats a la CASS, concretament 41.500, ja el tenen assignat. La resta tenen ara de marge tres mesos i mig més per sol·licitar-lo. El Consell General ha aprovat per assentiment la modificació de la llei de la seguretat social per permetre-ho.

41.500 afiliats a la CASS ja tenen assignat metge referent. Són el 52% del total d’afiliats a la CASS.

Tot i que el ministeri de Salut considera que és un bon percentatge, s’ha decidit modificar la llei de la seguretat social per allargar el termini per tenir-ne un d’assignat sense ser penalitzat, que finalitzava el 17 de setembre, fins a l’1 de gener del 2020.

D’aquesta manera es podrà informar millor els ciutadans i acaba d’ajustar el sistema perquè l’engranatge funcioni millor. El ministre Joan Martínez Benazet argumenta que el nou termini “permetrà afinar millor les estructures dels sistemes d’informació tant del SAAS com de la CASS, formar els professionals i una bona informació als nostres ciutadans”.

La modificació del text ha rebut l’aval de tot l’arc parlamentari però el PS ha aprofitat per retreure les presses amb què es va actuar en el tram final de la legislatura passada.

La presidenta del suplent del grup socialdemòcrata, Rosa Gili, creu que si ara s’ha de fer aquesta modificació és per falta de previsió fruit del que considera una mala praxi. Ha criticat que “els requisits de sentit comú van brillar per la seva absència la darrera legislatura”.

Benazet ha anunciat una nova campanya informativa perquè tothom conegui millor el que implica el nou sistema, que penalitzarà els que vagin a l’especialista sense derivació per part del metge de capçalera.