El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el pas d’una pertorbació obrirà les portes a una glopada d’aire fred impulsada pel vent del nord i oest que afectarà Catalunya entre dijous i dissabte. Aquest episodi de neu i vent fort assolirà el seu màxim divendres.

Dijous es reactivarà la nevada al vessant nord del Pirineu a totes les cotes, i al final del dia s’intensificarà i podrà afectar altres zones del Pirineu Occidental. A la resta dominarà l’ambient assolellat, amb el pas d’alguns intervals de núvols poc importants. El vent del nord i oest augmentarà progressivament, i els cops més forts es preveuen a partir de migdia als cims del Pirineu i Prepirineu, a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre.

Divendres l’episodi de neu i vent arribarà al seu punt àlgid. La nevada s’estendrà a la resta del Pirineu i a molts punts del Prepirineu, però les quantitats més importants s’enregistraran a la Vall d’Aran i al nord del Pallars Sobirà i de l’Alta Ribagorça, on es podrien acumular més de 20 cm per sobre dels 600 metres i més de 50 cm per sobre dels 1200 metres. A la resta del Pirineu i del Prepirineu s’acumularan quantitats de més de 5 cm per sobre dels 600 metres. A més, el fort vent del nord i oest produirà el fenomen del torb i és possible que es vegin flocs de neu a d’altres punts del terç nord de Catalunya a causa de la borrufa (neu transportada pel vent). Les ventades més importants es preveuen als cims del Pirineu i del Prepirineu, a l’Empordà i al terç sud del país (on les ratxes màximes podran superar els 125 km/h), tot i que també s’esperen cops forts al Prelitoral i a la depressió Central (més de 90 km/h).

Dissabte la nevada continuarà, tot i que anirà minvant a partir de mig matí fins que desapareixerà al final del dia. El vent també anirà perdent força amb el pas de les hores, tot i que encara s’esperen ratxes de més de 90 km/h al Pirineu i als dos extrems de Catalunya, sobretot durant la primera meitat de la jornada. El temporal marítim també anirà remetent, tot i que persistirà la mar de fons del nord.

De cara a diumenge la situació millorarà en general, i no s’esperen precipitacions ni vents forts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada