Tres detinguts per diversos robatoris amb intimidació i estrebades a la Seu

Els Mossos d’Esquadra han comunicat la detenció a la Seu d’Urgell de Jonathan HB, de 28 anys i de nacionalitat espanyola, i dos menors de 16 i 17 anys. A tots tres, veïns de la Seu d’Urgell, se’ls considera presumptes autors de tres delictes de robatori amb violència i intimidació, sis delictes de robatori amb força i quatre faltes de furts.

L’operació es va produir dimarts passat, dia 16. El mateix dia, també es va detenir Carlos Augusto BG, de 27 anys, de nacionalitat dominicana i veí de la Seu, com a presumpte autor d’un delicte de receptació i un delicte contra la salut pública, ja que, segons la policia, oferia droga a canvi de quedar-se els objectes robats.

Les detencions són el resultat d’una investigació oberta a principis de març després de produir-se tres estrebades a dones d’edat avançada a la Seu d’Urgell. Segons les víctimes, els autors eren un grup de joves que els estiraven la bossa de mà i fugien ràpidament del lloc.

Després de diverses indagacions, els investigadors van relacionar els casos amb un grup de tres joves que des de principis d’any freqüentaven una casa deshabitada al carrer Escorxador. Arran de diversos incidents i queixes veïnals, el 10 d’abril la Policia Municipal va efectuar una actuació a l’esmentada casa per tapiar els accessos. Durant l’escorcoll de les diferents dependències, però, van localitzar objectes que podrien ser de procedència il·lícita.

 

Tretze delictes

Els Mossos van fer diverses comprovacions i van constatar que els objectes recuperats constaven com a sostrets en diferents delictes contra el patrimoni comesos en els darrers mesos. Concretament, en sis robatoris amb força i quatre furts perpetrats en establiments comercials, locals i pisos de la ciutat.

Finalment el passat dimarts va concloure la investigació amb la detenció de Jonathan HB i els dos menors, com a presumptes autors dels tretze fets delictius. El mateix dia també es va detenir Carlos Augusto BG que, presumptament, comprava els objectes sostrets a canvi de substàncies estupefaents.

Els dos menors han quedat sota la custòdia dels seus pares, amb l’obligatorietat de presentar-se davant la Fiscalia quan siguin citats.

Pel que fa a Jonathan HB i Carlos Augusto BG, tots dos amb nombrosos antecedents, van passar el 18 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d’Urgell. El primer va quedar en llibertat amb càrrecs. El segon va ser traslladat pel Cos Nacional de Policia al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona, per tal d’iniciar els tràmits per expulsar-lo del país.

TOTES LES NOTÍCIES