Tres cooperatives del Pallars són projectes singulars

L’associació Alba Jussà i les cooperatives Envall Cooperativa i Escola d’Oficials Forestals del Pallars Sobirà rebran una subvenció com a “projectes singulars” en el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius i projectes Aracoop. El global de l’ajut és de 178.000 euros.

Entre els aspectes que s’han valorat destaca que aquestes entitats porten a terme una tasca que promou l’economia social tot fomentant la reactivació econòmica i l’ocupació. Aquests tres organismes han presentat el seu projecte al Consell Comarcal del Pallars Jussà, entitat que lidera l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran. El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, ha dit que aquest tipus d’activitats, que combinen el desenvolupament econòmic i social d’un territori, aporten un valor afegit al teixit empresarial i suposen un repartiment més just de la riquesa.

L’Associació Alba Jussà té com a objectiu donar serveis d’atenció a persones amb diversitat funcional, com ara els serveis de centre ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual, serveis de lleure per a persones amb problemes de salut mental i altres necessitats futures per a aquest col·lectiu.

En segon lloc, Envall Cooperativa SCCL ha creat un projecte que té com a finalitat crear habitatge social mitjançant la recuperació arquitectònica i social del poble d’Envall, al municipi de la Torre de Capdella. Es tracta d’una iniciativa que facilitarà habitatges de caràcter social i ambientalment sostenibles en règim de cessió d’ús als seus socis, els quals s’hauran d’implicar en el desenvolupament de diferents projectes comuns.

Finalment, la tercera de les cooperatives, Escola d’Oficials Forestals SCCL, té com a objectiu la creació d’un centre que formi oficials forestals altament qualificats i alhora difondre la cultura de l’aprofitament dels boscos.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius treballa per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives i les potencialitats de l’economia social i cooperativa per crear riquesa al territori i ocupació estable i de qualitat. Per aquest motiu, els impulsors dels projectes han valorat altament el suport de l’Ateneu Pirinenc en el seu desenvolupament.

TOTES LES NOTÍCIES