Tres artistes mostren el vincle entre mares i fills a través dels cabells

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany ha celebrat aquest dijous la inauguració de l’exposició ‘Del teu cabell’, un seguit d’obres de les artistes Natàlia Álvarez, Girasol Blanco i Rosa Mujal Closa on hi han acudit una vintena de persones. El principal objectiu de l’exposició és, segons Rosa Mujal, “transmetre al visitant el lligam que existeix entre mares i fills a través dels cabells, que representen el cordó umbilical”. Tot i tractar-se d’una sola exposició, s’ha de dir que aquesta està dividida en tres parts diferenciades, cada una d’elles creada per una de les tres artistes.

Natàlia Álvarez ha realitzat un seguit de fotografies tractades digitalment, en les quals vol representar la idea de continuïtat a través de la transmissió de la vida generacional com a element d’unió. Girasol Blanco ha mostrat escrits encapsulats en petites ampolles de vidre, representant pensaments i sentiments que una mare té cap al seu fill. Per altra banda, Rosa Mujal és l’autora d’una sèrie de pintures i dibuixos amb la trena com a motiu principal, en què qüestiona d’aquesta manera el lligam entre mares i fills.

L’única obra en la qual les tres artistes han col·laborat juntes és ‘La cabina’. Tracta d’un petit habitacle ple d’ampolles amb cabells al seu interior. Els visitants que s’han animat han pogut tallar-se un tros del seu cabell i introduir-lo dins d’un d’aquests recipients i passar a formar part de l’obra de les artistes.

‘Dels teus cabells’ romandrà oberta de dilluns a dissabte amb l’entrada gratuïta.