El  CFPA, el col·lectiu de funcionaris de la policia, ha decidit deixar l’entitat per discrepàncies en els criteris de negociació de la reforma de la funció pública. La decisió ja ha estat comunicada al Govern. Des de l’entitat esperen ara el substitut de Jordi Alcobé. Tot i així, preveuen una negociació llarga i difícil. Des de l’USdA voldrien que Antoni Martí encapçali la negociació.

El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia, el CFPA, ha decidit abandonar la plataforma sindical que aplega els funcionaris. Ho ha fet per mantenir discrepàncies en els criteris per afrontar la negociació de la reforma de funció pública. Segons ha confirmat el president del CFPA, Salvador Prieto, la decisió ja està comunicada per carta al secretari d’Estat de la Funció Pública, Joan Blasi, perquè es tingui en compte. Prieto ha assenyalat que el sindicat de policia es troba a l’expectativa després de la dimissió de Jordi Alcobé. Tot i així, preveu una negociació llarga i difícil, hi hagi qui hi hagi al capdavant de la negociació.

La dimissió d’Alcobé també ha estat valorada des del SEP. Gregori Gutiérrez creu que la decisió de l’exministre afavorirà la negociació perquè serà menys tensa. Des d’aquest sindicat també esperen un nou interlocutor i desitgen que el procés no es retardi.

Per la seva banda, l’USdA considera que la dimissió d’Alcobé arriba tard. El secretari general del sindicat, Gabriel Ubach, creu que seria bo que el cap de Govern encapçalés la negociació. “Podria ser una bona cosa que el senyor Antoni Martí baixés a la terra des del cel i que agafés ell les regnes en aquesta interlocució en la llei de la funció pública, perquè així veuria de primera mà quines són les inquietuds de tots els funcionaris, però ara amb el tema d’Europa està bastant embolicat i potser no tindrà temps”, ha declarat a RTVA Gabriel Ubach, i ha insistit que “cal que la persona que es posi davant d’aquest canvi sigui una persona dialogant i que sigui pròxima al sector del funcionariat”.

Ubach ha recordat que Alcobé va excloure l’USdA de la negociació i també com va acabar la reforma dels complements de jubilació dels funcionaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada