El Govern ha encarregat amb caràcter d’urgència a l’empresa Euroconsult la redacció del projecte constructiu dels treballs (com a continuació de l’estudi ja realitzat) d’estabilització del talús de la zona d’aparcament del col·legi Sant Ermengol, on es va produir un despreniment el passat mes de novembre, així com la direcció facultativa de les obres, per un import de 5.434 euros. Una vegada es disposi del projecte constructiu, el Govern procedirà a la licitació i contractació de les obres d’estabilització del talús, que tenen un cost estimatiud e 42.000 euros.

El 13 de novembre de 2012 es va produir una esllavissada de pedres en la zona de l’aparcament limítrof amb el camp de futbol del col·legi Sant Ermengol. Els serveis tècnics del Departament d’Ordenament Territorial del ministeri d’Economia i Territori van analitzar l’abast del despreniment i van procedir a efectuar unes mesures correctores provisionals per a garantir la seguretat de les persones de la zona afectada.

Les mesures provisionals endegades amb caràcter d’emergència van ser les següents: tancament de tot l’aparcament; retirada de la massa de material rocós que s’havia desprès; col·locació d’una tanca de protecció d’una part important de la zona destinada a aparcament; i demanar un estudi a una empresa especialitzada en geologia i geotècnia de solucions d’estabilització amb la seva valoració.

L’estabilització directa és una mesura de caràcter actiu consistent en l’aplicació d’una malla i bulons i la construcció d’una estructura de recolzament. Aquesta solució permet un major aprofitament del terreny destinat a aparcament, reduint al mínim l’impacte visual dels treballs.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada