bpaEls representants dels treballadors de BPA i els de l’AREB han acordat aquest dimarts crear un “comitè paritari”, com demanaven els primers, per negociar el futur i les condicions dels empleats del banc. Des del regulador s’ha proposat, però, que siguin els advocats els qui “agafin el protagonisme” de la negociació, segons ha explicat un dels representants dels treballadors, Xavier Bonell. La idea és que el comitè estigui format pels advocats, representants del personal del banc i de l’AREB i del Departament de Recursos Humans de BPA, per “garantir que totes les parts hi estan representades”, ha indicat Bonell.

Seran els advocats qui decideixin qui i quants representants de cada part formen aquest comitè on es discutiran aspectes com les indemnitzacions per acomiadament –que els treballadors proposen de 45 dies per any treballat amb un màxim de 30 mesos– o les condicions de recol·locació d’empleats en la nova entitat.

La setmana vinent es podria produir la primera reunió formal d’aquest nou òrgan en la qual es podrien valorar les propostes de conveni i obtenir una primera valoració del grup de treballadors que s’incorporaria a la plantilla del nou banc.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada