Treballada victòria del River Andorra enfront el Lobe Huesca

La segona volta no podia començar millor per al BC River Andorra. No va ser un gran partit, però al final, victòria davant el LOBE Huesca per 80 a 72. El més important era tornar a sumar i l’entrega dels andorrans ha permès tornar al camí de la victòria. El BC River Andorra suma la dotzena victòria de la temporada i segueix les mateixes xifres que el líder la categoria, el Ford Burgos.

Durant la setmana ja es va avisar que el LOBE Huesca era un equip perillós i que arribava al Principat amb una ratxa  positiva. Així va quedar demostrat als primers minuts del primer quart. Un parcial de 0 a 9 dels visitants va fer veure la realitat d’un partit que seria realment complicat per als andorrans. La voluntat als minuts inicial de l’equip de Joan Peñarroya hi era, llançaments amb bona posició i bona selecció per mancava l’encert. Finalment, Safford veia cistella amb 7 punts seguits que aixecaven de la cadira als públic assistent. Un cop anotats els primers punts tornava la normalitat al joc de l’equip. Això sí, la dificultat era evident amb un pressió del Huesca que complicava la sortida dirigida dels andorrans. Això sí, el rebot i la defensa dels del Principat també va començar a funcionar. L’electrònic s’anava igualant en quan el River va agafar el ritme del partit. Al final, dos lliures de Flis col•locaven als de Peñarroya per endavant. Final del primer quart, 17 a 15.

El segon quart aniria pels mateixos camins que el final dels primers 10 minuts. El River que volia imposar una marxa més per començar a agafar distàncies. Això sí, el rival, el Huesca no semblava donat a deixar escapar tant aviat el partit. El segon quart però, demostrava que els primers minuts de partit havien estat un fet esporàdic. Els continus intercanvis però es van aturar. Els andorrans, imprimint el caràcter i la qualitat necessària van començar a ampliar el marcador. Liderats en la intensitat per Marc Blanch i en l’anotació per Justin Safford els de Peñarroya es va col·locar, desprès d’un parcial de 12 a 0,  amb la màxima a favor, 10 a dalt, 33 a 23. Desprès d’això, fins al descans va tornar el famós intercanvi de cistelles que deixava la diferència a favor en un 43 a 37.

Al sortir del vestuari, els petits parcials a favor i en contra es repetien. Els andorrans imposaven el seu ritme, dominant el rebot, però el Huesca, a partir de triples seguia sense deixar que els andorrans marxessin. Hi havia opcions per poder-ho fer, però com s’estava desenvolupant el partit, les accions no eren seleccionades correctament. Un fet al qual el River no està acostumat. A més, un dels aspectes àmpliament treballats, com és no donar segones oportunitats al rebot, també fallaven. Avui no era el dia, però l’entrega i la lluita permetien salvar de moment el partit, amb un 59 a 55 al final de tercer quart.

Amb un resultat ajustat per encarar els darrers 10 minuts entraven els homes de Joan Peñarroya a la pista. Disposats a decidir amb una jornada on s’estava demostrant que el joc habitual del River no sortia. Per tant, calia ser molt més eficient i seguir treballant amb intensitat i garanties. Als primers minuts del darrer quart l’equip ho va entendre, i amb el domini a la pintura liderat per Wright i Flis s’intentava no tenir problemes per als darrers minuts de partit. Les segones opcions al rebot però, no ajudaven a que això fos així. La dobleta de bases del River intentava col•locar la calma a un partit que s’havia descrit amb nervis. Les distàncies no augmentaven, i el Huesca també feia la seva feina. Partit molt igualat i finalment tot es decidia als darrers segons. Qui gestionés millor el joc i els nervis, sobretot en els tirs lliures, s’enduria el partit. En aquest aspecte el que ho va aconseguir va ser el BC River Andorra que va sumar una important victòria. Al final, 80 a 72.

El tècnic, Joan Peñarroya, ha valorat així la victòria: “Estic molt content per la victòria. Nosaltres som el River i no tenim per guanyar als rivals de 30. Ha estat un partit treballat, on l’equip s’ha posat el vestit de feina i per això mereixen tots els elogis possibles. L’equip ha mostrat caràcter i malgrat no estar encertats, s’ha tornat a treballar com a bloc. Tots han aportat el que han pogut. La victòria número 12 és tot un èxit i cal felicitar als jugadors”.

El BC River Andorra suma la dotzena victòria de la temporada. Els andorrans segueixen engrandint la seva trajectòria a aquesta Adecco Or, segueix amb xifres immillorables, compartint la primera posició amb el Ford Burgos i demostrant que la seva posició no és casual, el River ja s’ha guanyat el respecte de tothom, i a l’inici de la segona volta ho segueix fent amb el suport de tots els seus aficionats.

BC RIVER ANDORRA: Dani Pérez (4), Anton Maresch (7), Tomas Hampl (8), Pablo Sánchez (2) i Justin Safford (12) – Cinc Inicial – Devin Wright (12), Albert Farfan (0), David Guardia (0), Dmitry Flis (15), Thomas Schreiner (6), Marc Blanch (14) i Toi Gabriel (0)

Jugador més valorat Flis amb 19 punts

LOBE HUESCA: Charles Abouo (7), Jamar Samuel (11), Matej Krusic (8), Eric Sánchez (14) i Sandi Cebular (15) – Cinc Inicial – Eduard Gatell (6), Jorge Lafuente (0), Lluis Costa (0), Javier Nasarre (2), Deividas Pukis (0) i Adrian Fuentes (9)