fius-codinaLa direcció del Departament de Treball ha emès un informe valorant el fet que els treballadors del Departament d’Institucions Penitenciaris hagin de comunicar-ho a la direcció abans de reunir-se amb el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot. Segons se’n desprèn de l’informe, aquesta norma establerta en una nota informativa ‘no vulnera cap de les disposicions contingudes a la Llei de llibertat sindical’. Fins i tot apunta que el fet de regular els mecanismes perquè els sindicats es puguin reunir amb el ministre ‘caldria considerar-ho com una millora o un impuls a l’acció sindical dins de l’Administració general’.

Aquestes consideracions les fa el cap d’àrea d’Inspecció de Treball en el seu informe de valoració de la nota informativa del 28 de febrer de 2012, en què es comunicava als agents penitenciaris els mecanismes per sol·licitar una reunió amb el ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot. Aquesta va ser àmpliament criticada pels sindicats penitenciaris, que consideren que haver-se de reunir amb la direcció prèviament limita la seva llibertat sindical.

El cap d’àrea de Treball considera que la nota no vulnera la llibertat sindical ja que la llei no contempla cap disposició relativa als canals de comunicació entre els sindicats i els responsables de l’empresa o de l’Administració. Per això mateix argumenta que s’hauria de veure com ‘un impuls a l’acció sindical dins de l’Administració general’.

Tot i això, el cap d’àrea de Treball apunta que és la seva opinió ‘sense perjudici que el Gabinet Jurídic del Ministeri de Justícia pugui emetre una altra opinió millor fonamentada en Dret’.

El ministre ha fet arribar aquesta comunicació als sindicats penitenciaris després que aquests expressessin el seu desconent amb la mesura. Tot i així, en la seva carta recorda que en casos excepcionals, ‘que vagin més enllà d’extrems de naturalesa estrictament laboral’ no s’han de tenir en compte els mecanismes que fixa la nota.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada