Travesset: “Cal preocupar-se més de les persones abans d’entrar en inversions estranyes i faraòniques”

La candidatura d’Units pel Canvi té en les persones “el pal de paller” del seu programa, i així ho ha deixat clar durant la reunió de poble que ha celebrat aquest dijous al vespre a l’auditori Rocafort. En aquest sentit, el número 1 i candidat a cònsol major, Joan Travesset, ha manifestat que “ara toca Sant Julià i cal revertir la situació: preocupar-se més de les persones i el seu entorn abans que entrar amb inversions estranyes i faraòniques”.

“El nostre lema és una parròquia per a tothom perquè ens importen les persones”, ha insistit  Travesset. A partir d’aquí, es vol una parròquia i uns pobles embellits: verds, nets, acurats, accessibles i amb facilitats per a les persones amb diversitat funcional, “on tots plegats puguem conviure molt millor”, ha resumit el líder d’Units pel Canvi.

“Volem ser la porta d’entrada d’Andorra, amb solidaritat amb tot el país volem que sigui la millor possible”, ha exposat el candidat a cònsol major, i aquest embelliment haurà d’afavorir que els turistes “tinguin ganes de parar-se”. D’aquesta manera contribuiran a revifar l’economia de la parròquia. Alhora, “si la parròquia és més bonia, més agradable per viure, això també pot aportar un plus econòmic”, ha dit Travesset.

“Una nova il·lusió per a tota la gent”
D’aquesta manera, el candidat ha defensat l’efecte taca d’oli que té el tenir cura de les persones i  la no necessitat de fer grans inversions. “A partir d’aquí, amb serietat i amb sostenibilitat financera de l’ens comunal, es farà una diagnosi molt acurada de tot el que és Naturlàndia”, ha dit el número 1 de la llista d’Units pel Canvi, que ha defensat que cal “buscar un canvi de direcció per donar una nova empenta, una nova il·lusió per a tota la gent”.

En aquest punt, Travesset ha defensat que cal “acabar aquí amb grans inversions perquè el que ens interessa és preservar tot el patrimoni natural de la Rabassa” i ha recordat que “no deixa de ser l’entrada ala vall de Claror Pedrafita Madriu, que és patrimoni de la Unesco”.

El candidat a cònsol major ha assegurat que “a nosaltres ens preocupa el medi ambient”, com no pot ser d’altra manera, perquè “la sostenibilitat és vital per a tots plegats”, ha conclòs.

 

Gili assegura que “serà el Comú de les portes obertes, de l’escolta, de la proximitat, i el que ens mourà és fer que les persones siguin felices”
“Serà el Comú de les portes obertes, de l’escolta, de la proximitat, i el que ens mourà és fer que les persones siguin felices”, així ha resumit el programa de la candidatura del Partit socialdemòcrata i Independents d’Escaldes-Engordany la seva cap de llista, Rosa Gili, durant la reunió de poble celebrada aquest dijous al vespre a la sala d’actes del Comú. La candidata a cònsol major ha fet un repàs de la seva trajectòria política, que li “ha permès aprendre molt”.

“Pensem que si tots i cadascun dels ciutadans van bé, la parròquia va bé i el país va bé”. Aquesta és la filosofia que motiva tot el programa de la candidatura socialdemòcrata. Gili ha explicat que “no farem forçosament grans projectes, sinó que són les petites coses del dia a dia que fan la felicitat, i això és el que ens mourà”. En aquesta línia, la candidata ha assegurat que “tenim projecte per la gent gran, pels joves, pels de mitjana edat, per les famílies, pels solters, pels assalariats, pels empresaris, per tothom”.

I és que treballar per a les persones, intentar resoldre les coses que estiguin a les seves mans, per a la número 1 de PS i Independents d’Escaldes-Engordany “és molt satisfactori”. I és un dels motius que la va portar a “fer el pas” i deixar el Consell General per servir al Comú. L’altre motiu és que “molts ciutadans m’ho van demanar”, ha reconegut Gili, que ha assegurat que els anys viscuts al Consell General han estat “molt intensos” però “ha estat una experiència en positiu, molt dur però molt enriquidor”.

Així, tant ella com el seu equip –“boníssim, cohesionat, variat, amb experiència i joventut, un equip dinàmic, creatiu, innovador i empàtic”, l’ha definit Gili- s’han confessat preparats per assumir el repte de gestionar el Comú escaldenc: “de veritat que estem molt il·lusionats per poder-ho fer si se’ns dona la confiança”; ha declarat la candidata a cònsol major.

“Infants feliços, famílies felices i una societat equilibrada”
Aquest dijous, la candidatura de PS i Independents d’Escaldes-Engordany ha presentat les principals propostes en matèria d’infància, que tenen a la base la idea que “infants feliços fan unes
famílies felices i una societat equilibrada i que funciona bé”, ha manifestat la candidata a cònsol major, Rosa Gili. D’aquesta manera, l’objectiu que s’han marcat és “trobar sistemes de guàrdia alternatius” per als infants, que siguin assequibles i variats per satisfer els gustos i necessitats d’infants i famílies.

Així, la primera de les propostes passa per aprofitar les sinergies que puguin sorgir del banc del temps que volen posar en marxa, però també oferir, des del Comú, una varietat més amplia d’activitats extraescolars i en vacances escolars, i que presentin temàtiques diferents més enllà de les esportives i segons l’edat dels nens i nenes: “serà per a nosaltres una prioritat tot el que són les activitats infantils”, ha manifestat Gili.

 

La candidatura del PS i Independents d’Encamp es compromet a crear una conselleria de proximitat i fer reunions de poble i de barri regularment
La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Encamp s’ha compromès aquest dijous a crear una conselleria de proximitat, que entre d’altres tindria per missió celebrar reunions de poble i de barri regularment. Així ho ha exposat Demelsa Azzopardi, número 8 de la llista socialdemòcrata encampadana, que ha assegurat que “volem que cada zona, cada barri, cada racó, sigui igual d’important i de proper com ho pot ser el centre”.

El tracte que reben els diferents barris i nuclis d’Encamp és divers, i concretament a la Bartra,  Azzopardi ha manifestat que “ni tan sols els ciutadans d’aquesta zona se senten recolzats pel Comú”, i ha posat l’exemple de la neteja, que quan arriba la màquina ja no té aigua i la brutícia queda allà. Així mateix, ha declarat que els agradaria que “quan es parli d’Encamp no només es pensi amb el centre” i es tinguin en compte els diferents barris.

El conseller de proximitat treballaria els barris d’Encamp i les reunions que mantindria amb els veïns servirien “per escoltar els problemes i neguits que tenen a cada zona específicament”, i al Pas de la Casa hi hauria una figura més permanent que no pas als barris, ha explicat Azzopardi.

“L’objectiu nostre és governar pel 100% dels ciutadans”, ha recordat el cap de llista, David Rios, i en aquest sentit “contemplar totes les zones”, ja que n’hi ha que estan molt oblidades per part del Comú.

Així mateix, Rios ha explicat que “el diagnòstic ja el tenim i ara el que farem nosaltres és actuar sobre cada una de les zones específiques amb les necessitats adequades”.

 

La candidatura de PS i Independents d’Andorra la Vella vol “fer participar la ciutadania de la gestió comunal”
La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Andorra la Vella “posa el ciutadà al centre” i el vol fer partícip de la gestió comunal. Una aplicació servirà per donar informació, no només financera del Comú, sinó també de les accions i projectes que es desenvolupin, i alhora fer consultes vinculants en determinats temes com poden ser de benestar social i urbanisme. “El primer serà demanar al ciutadà que en pensa”, ha manifestat el candidat a cònsol menor, Sergi Gonzalez.

Amb aquesta app, “de fàcil accés i fàcil funcionament podrà haver-hi aquesta interacció constant amb la ciutadania”, ha valorat la cap de llista, Dolors Carmona, que entén que perquè el ciutadà “pugui tenir més criteri i quan se’l cridi a participar ho pugui fer amb coneixement de causa” cal donar informació. A més, ha dit que serà “una de les principals eines per poder actuar i gestionar el Comú amb una bona planificació”, ja que aportarà informació a la corporació sobre les necessitats de la parròquia.

En aquest sentit, l’aplicació afavorirà un diàleg bidireccional, “que la gent es comuniqui amb el Comú i que el Comú es pugui comunicar amb la gent”, ha exposat Gonzalez, qui defensa que no tot ha de venir del Comú, sinó que “el ciutadà ha de fer propostes i nosaltres l’hem d’escoltar i hem de ser actius també”.

“Considerem que tothom té alguna cosa a dir i tothom té veu en la gestió de la parròquia”, ha defensat Carmona. “A Andorra la Vella som uns 22.5000 ciutadans residents, i hi hem de viure tots i hem d’escoltar la veu de tots els ciutadans i residents a la parròquia”, ha afegit el número 2.

Aquest és “un dels projectes estrella” del programa de la candidatura del PS i Independents d’Andorra la Vella, ha dit Carmona, que és el “d’un Comú obert”.

 

Movem Ordino es compromet a informar i que la gent “pugui entendre realment” què fa el Comú
La candidatura de Movem Ordino ha presentat aquest dijous les seves propostes sobre transparència al i del Comú. Així, el candidat a cònsol menor, Joan Miquel Armengol, ha exposat que avui en dia hi ha moltes opcions per facilitar la informació als ciutadans, i en aquest sentit s’ha compromès a que “la gent pugui realment entendre què fa el Comú i quines adjudicacions es fan”.

Armengol ha criticat que la corporació actual només pengi l’enllaç al BOPA i que la gent s’hagi “d’espavilar” per entendre-ho. En aquest sentit, ha assegurat que “avui en dia és molt fàcil publicar aquestes informacions de manera intel·ligible i assequible per a tothom, ja sigui en paper o en digital”.

Però Movem Ordino anirà més enllà i no només informarà. En aquest punt, el candidat a cònsol menor ha manifestat que “hem de ser propers i estar a l’escolta, sobretot, de les preocupacions i necessitats de la gent d’Ordino”. “Si volem que hi hagi una participació, la gent ha de poder tenir facilitat d’accés a la gent del Comú”, ha exposat el candidat de Movem Ordino, que ha denunciat que en aquest darrer mandat “crec que massa sovint s’han creat barreres, imaginàries o no, i molta gent te por d’accedir al Comú per fer segons quines reivindicacions o queixes”.

Text i foto PS