Tots en algun moment ens hem queixat o ens hem sentit malament per la manera en què alguna persona ens tracto. Ja sigui el teu espòs o esposa, un amic o algú que et presta algun servei, dol, molesta i el que la majoria sentim és el desig de pagar amb la mateixa moneda. Però aquest és el moment en què hem de detenir-nos i fer una pausa, inhalar profundament i si és necessari donar-nos la volta o demanar conversar a un altre moment quan els ànims estiguin menys caldejats.
Hem de tractar als altres tal com ens agradaria que ens tractin, per més difícil que sigui. T’agraden les paraules amables? Pronuncia paraules amables, No t’agrada que solament t’assenyalin el que fas malament? No facis el mateix i així successivament. Això és com una cadena a la qual devem seguir afegint baules de bé, mentre més afegim, mes s’estén.
Aquesta és una versió positiva de “La Regla d’Or”.
No et sorprenguis si algú sembla ressentir-se quan li diuen que “sigui bé”. Però és possible que el ressentiment no venja de la idea de “ser bo”.
Tal vegada brolla del fet que la persona té un malentès del que això significa.
Podríem ficar-nos en gran quantitat d’opinions i confusions conflictives sobre el que podria ser “bona conducta”. Tal vegada algú mai hagi entès per què se li va donar certa qualificació en “conducta” (fins i tot quan el mestre sí ho hagi entès). És possible que fins i tot se li hagi donat informació falsa sobre aquest tema o que ell l’hagi assumit: “Als nens se’ls ha de veure però no escoltar”, “ser bé és estar inactiu”.
Han marcat la diferència entre una persona bàrbara i una persona culta; han marcat la diferència entre el caos i una societat decent.
Gairebé qualsevol persona podrà trobar la resposta.
Si penséssim com ens agradaria que uns altres ens tractessin, descobriríem les virtuts humanes. Només busca la manera en què t’agradaria que uns altres et tractessin.
És possible que, abans de res, vulguis que et tractin amb justícia: no t’agradaria que els altres mentissin sobre tu ni que et condemnessin amb falsedat o duresa, d’acord? Voldries que els teus amics i companys fossin lleials: no t’agradaria que et traïssin.
Voldries que les persones fossin imparcials en tractar amb tu.
Voldries que anessin honestes amb tu i que no t’enganyessin. Correcte?
Tal vegada vulguis que se’t tracti amb bondat i no amb crueltat.
És possible que vulguis que les persones prenguin en consideració els teus drets i sentiments.
Quan et sentissis deprimit, tal vegada t’agradaria que uns altres et compadissin.
Tal vegada desitjaries que uns altres mostressin control de si mateixos en lloc que et maleïssin, cert?Si tinguessis algun defecte o imperfecció, si cometessis un error, és probable que volguessis que els altres fossin tolerants, no crítics.
Tal vegada prefereixis que les persones siguin capaces de perdonar, en lloc de concentrar-se en la censura i el càstig. Correcte?
És probable que prefereixis que se’t respecti, i no que se t’insulti.
És possible que vulguis que uns altres siguin amables amb tu i que també et tractin amb dignitat. Veritat? Tal vegada vulguis que la gent t’admiri.
Quan has fet alguna cosa per elles, és possible que vulguis que les persones t’apreciïn. Correcte? És probable que vulguis que siguin amigables amb tu.
Jo crec que això de fer el que tu vulguis que facin amb tu pot ser contagiós, has el ben i que et retornin bé, quan et facin malament, retorna bé també. Definitivament aquí veiem també la llei de la sembra i la collita, la qual cosa sembres, collites. Potser en algun cas que un altre vores alguna espiga que creix entre mitjà de la bona llavor, però vores com l’agricultor treu del mitjà tot el que no és bon fruit.
Per què no ho intentem i comencem a tractar als altres com volem ser tractats? Potser al principi se senti estrany, tal vegada de principi no se senti normal o sincer, però sense cap dubte en el seu temps vores els fruits.
L’actitud de tractar a cadascun com vol ser tractat suposa implicació personal i orientació a persones, preocupació per qui t’envolta i esforç personal. Tractar a tots com a tu t’agradaria ser tractat significa orientació a la tasca i posar major èmfasi en el procés que en la persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada