Tractaments postIctus

No n’hi ha prou amb la divulgació de l’evidència científica de la neuroplasticitat, com la capacitat del cervell per reciclar-se, es tingui l’edat que es tingui, si l’aplicació dels seus principis bàsics, no es pot contrastar amb la seva evidència pràctica, quasi bé no existent, com succeeix en la rehabilitació de les seqüeles negatives de pacients postictus o amb dany cerebral adquirit.

No existència que ha motivat que pacients postictus emprenedors, estiguin creant el grup d’ajuda mútua NeuroPremià, per fer palesa, en primer lloc, la manca dels recursos sanitaris públics, necessaris per endegar tractaments rehabilitadors universals, que al no existir, generen l’actual conformisme negatiu de les persones afectades. També però, en segon lloc, fent una clara aposta favorable a la unió d’aquestes persones, per aconseguir la força necessària per afrontar un repte que té solució.

Es tracta de la creació d’un Espai Comunitari de Salut Municipal. Espai polivalent habilitat com a centre d’atenció sanitària, teràpies de grup, rehabilitació neurològica presencial i a distància i altres serveis sociosanitaris necessaris per aconseguir els objectius perseguits. Es pretén sembrar les primeres llavors comunitàries en el context d’un servei de Salut segle XXI, que contempli l’apoderament del pacient d’una manera global, tenint en compte la seva dimensió física, emocional, mental, social i espiritual. Per més informació es pot veure el document http://www.neuropremia.net/arxius/neuroepigenetica.pdf

TOTES LES NOTÍCIES