Toyota Auris

toyota auris

Característiques
El Toyota Auris és una berlina que presenta, en aquesta última versió, lleugers canvis respecte del model anterior del 2007 pel que fa a l’interior i a l’equipament i també a l’exterior. El vehicle estarà disponible al llarg d’aquest any 2010, amb carrosseria de 3 i 5 portes i amb quatre nivells d’equipament: Live, Active, Advance i Ts.

Alguns dels elements de l’exterior que canvien són els fars, els pilots, la graella, el para-xocs i els fars antiboira. També té un nou disseny les llandes d’aliatge; mentre que a l’interior s’ha fet un redisseny del quadre d’instruments, el volant i el pom de canvi de marxes.

Alguns elements del confort de sèrie en el model més bàsic del Toyota Auris són: aire condicionat, obertura a distància del dipòsit de combustible, alçavidres elèctrics davanters, ordinador de viatge, retrovisors exteriors elèctrics i sistema d’engegada i d’aturada automàtic.

Motor
De moment, el Toyota Auris està disponible amb dos motors a benzina i dos dièsel. Els propulsors a benzina són l’1.3 de 99 cavalls i l’1.6 de 132 cavalls; mentre que les variants dièsel són l’1.4 de 90 cavalls i el 2.0 de 126 cavalls.

Benzina
·1.3: Velocitat màxima de 175 km/h, acceleració de 0 a 100 en 13,1 segons, consum mixt de 5,8 litres.
·1.6: Velocitat màxima de 195 km/h, acceleració de 0 a 100 en 10 segons, consum mixt 6,6 litres.

Dièsel
·1.4: Velocitat màxima de 175 km/h, acceleració de 0 a 100 en 12 segons i consum mixt de 4,7 litres.
·2.0: Velocitat màxima de 195 km/h, acceleració de 0 a 100 en 10,3 segons i consum mig de 5,2 litres.

És previst que més endavant arribi una variant híbrida.

Seguretat
Tots els models del Toyota Auris incorporen de sèrie quatre coixins de seguretat, dos de frontals per al conductor i el passatger i dos de laterals. Les opcions quant a seguretat es complementen amb: l’antibloquejament de frens ABS, els cinturons de seguretat regulables i amb tres punts d’ancoratge, la direcció assistida elècrica i la distribució electrònica de la força de frenada. També cal parlar dels fixadors Isofix en els seients exteriors posteriors.

Per Redacció El Tot Granollers / AMIC – Redacció