El Consell General ha aprovat, aquest dijous, per unanimitat, la modificació de la Llei de l’INAF. Tal com han assenyalat els ponents de tots els grups parlamentaris i també del Govern, aquesta modificació té l’objectiu de donar més independència a l’INAF i reforçar la seva funció d’autoritat del sistema financer. La modificació de la llei estableix unes taxes per prestació de serveis que les entitats financeres han de pagar per al finançament de l’INAF, i també inclou els requisits d’experiència i formació que han de tenir els seus membres.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha explicat que amb aquesta modificació es dóna compliment a un dels compromisos de l’Acord monetari. La millora de l’autonomia financera de l’INAF s’aconsegueix mitjançant les taxes que hauran de pagar les entitats financeres per la prestació de serveis, que tal com s’ha calculat hauria de suposar una aportació total d’1,2 milions d’euros.

Tots els grups han donat suport a aquesta modificació, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha volgut demanar a les entitats financeres que actuïn com a motor econòmic ‘alleugerint les condicions per al crèdit i mantenint els recursos humans que actualment tenen en plantilla’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada