Tots els dies de l’any són Sant Valentí

Sant Valentí no és només un invent comercial lligat als enamorats i als regals. Té antecedents històrics en festes paganes que daten de l’època dels romans i associades a la fertilitat. De fet tenia els seus antecedents el dia 15 de febrer i després d’una prohibició papal, va passar a celebrar-se el dia 14.

Existeixen diverses teories sobre la història del Dia de Sant Valentí. Alguns afirmen que els orígens es troben en Sant Valentí, un Romà que es va convertir en màrtir per negar a renunciar la seva fe cristiana, i per intentar ajudar escapar als cristians de les presons dels romans, i que va morir el dia 14 de febrer, 269 AD.

Segons altres relats històrics, Sant Valentí hauria servit com a capellà al temple durant el regne de Claudi III quan l’Emperador va decidir que els homes joves havien tots ser soldats, i va prohibir el matrimoni. Valentí es donaria compte de la injustícia del decret i seguiria dirigint el ritu de matrimoni per a parelles joves en secret fins que seria descobert per Claudio qui li encarceraria per desafiament.

Segons la llegenda, Sant Valentí va deixar una carta de comiat a la filla del carceller de qui s’havia enamorat durant el seu empresonament, i aquesta carta seria la primera carta d’amor de Sant Valentí. Va deixar al final de la mateixa la seva signatura “Del seu Valentí”, signatura que es convertiria en popular per les parelles que s’envien targetes amb frases de sant valentí.

En l’any 496 AD, el Papa Gelasi va decidir que el dia 14 de febrer seria el dia en què es honraria a Sant Valentí.

El cos de Sant Valentí es conserva actualment a la Basílica del seu mateix nom que està situada a la ciutat italiana de Terni. Cada 14 de febrer se celebra en aquest temple un acte de compromís per part de diferents parelles que volen unir-se en matrimoni a l’any següent.

A poc a poc el dia 14 de Febrer s’anava convertint en una data en què s’intercanviava missatges d’amor, i Sant Valentí es va convertir en el patró dels enamorats.

Però hem d’anar a l’actualitat, per molts motius, com ara el treball, les parelles solen estar separades i, encara que parlen per telèfon o per xarxes socials diàriament, no poden gaudir el dia a dia junts

En l’actualitat, els avenços tecnològics faciliten la comunicació entre persones que viuen en llocs diferents. Has persones que han iniciat la seva relació sentimental vivint cadascuna en un lloc diferent Són parelles que no han hagut de canviar el seu estil de vida per aquesta relació, però que estan contínuament buscant l’ocasió per poder veure. N’hi ha que van iniciar la seva relació a la mateixa ciutat i després d’un temps van haver de separar per motius com ara el treball. En començar junts i haver de separar després, és difícil per a ells ja que la necessitat de veure és major.

No obstant això, la separació de la parella és dura i difícil de suportar en els dos casos, però quan una persona està realment enamorada, no hi ha dificultat que no es puguin resoldre.

Moltes parelles, pel pas del temps i la separació, pot refredar i si no se soluciona aviat, acabarà en una ruptura.

Discussions per qui es desplaça. Discutir perquè sigui l’altre el que es desplaci, ja que pot arribar a semblar pesat.

Voler i no poder. Aquelles parelles que no disposin de temps ni de diners per viatjar ho tenen més complicat.

Manca de confiança. El principal problema que pot sorgir és la manca de confiança. No conèixer el seu entorn o no formar part de la seva vida quotidiana pot produir desconfiança.

El risc d’infidelitat. En la distància, les persones comencen a sentir-se més properes a qui els envolten, podent sorgir l’interès i l’atracció per una altra persona i poder ser-li infidel a la teva pròpia parella que es troba lluny.

Hem de mantenir sempre una comunicació constant, parlant diàriament per telèfon, enviant missatges a través del mòbil o fins i tot podeu acordar un horari per xatejar, amb canvis podreu veure-us.

La meva opinió personal és que quan un / a aquesta enamorat / a no hi ha dies de la setmana, per poder celebrar-ho, no només regalar aquest dia assenyalat per a molts espanyols altres els celebren el dia de Sant Jordi.

Un regal, un sopar, es pot fer qualsevol dia de la setmana o del mes no hi ha perquè és esperar un dia assenyalat NO.

Ets una persona enamorada i vols sorprendre a la teva parella amb el millor regal. Segur que t’han acabat les idees, amb tantes festes i tants regals nadalencs. Per això, volem ajudar-te.

Si vols sorprendre a la teva parella, amb una mica més enllà del típic ram de flors o la caixa de bombons, utilitzant una mica d’imaginació i, si la teva economia t’ho permet podràs fer un pla original i divertit.

Si la teva parella i tu, sou persones amb un ritme de vida atrafegat, pots regalar alguna nit en un bonic parador, una preciosa Masia o una casa de camp. A més, podeu obrir una ampolla de vi, posar música i encens i relaxar-vos en un bon bany.

A més, podeu anar un dia a un balneari, on podreu gaudir dels millors massatges, sessions, banys termals i descansar i desconnectar de la vostra estressada vida.

Pots enviar un regal, escriure-li una carta i enviar-la per correu electrònic o, per als més atrevits, un sopar romàntic, fàcil de preparar i exquisida, on podreu compartir un moment íntim i gaudir d’una bona conversa, i després les postres, el que sorgeixi NO.

Si, ets de les persones tradicionals, sempre pots regalar una caixa de bombons i un ram de flors. L’important, és passar aquest romàntic dia amb la teva parella i demostrar dia a dia, l’amor que sents per ella o el.

Que MAI s’acabin les demostracions d’AMOR entre les parelles!. Visca l’amor a qualsevol edat, visca l’afecte i les demostracions d’afecte, viva les boniques paraules que fan que un dia “normal” es transformi en un dia més feliç només d’escoltar! . Que el seu AMOR perduri per sempre, i si no tens un AMOR en la teva vida, busca’l. De segur aquest AMOR també a tu t’està buscant, obre-li la porta del teu cor i siguin feliços!.

Feliç dia dels enamorats a tots.

 

TOTES LES NOTÍCIES