El grup municipal del PSC-Progrés demanarà, conjuntament amb els grups que van donar suport a la moció (ERC, IC-Verds i PP), que el Departament d’Agricultura no tanqui el laboratori de salut animal de La Seu per traslladar-lo a Lleida. Aquesta petició la podran fer durant la reunió programada per aquest dijous, a les 13 hores, amb el Conseller Pelegrí al Parlament de Catalunya.

També es lamenta que l’Alcalde Batalla no facilités la reunió demanada per tots els grups municipals de l’oposició, amb el Conseller de la Presidència i Portaveu del Govern, el Sr. Francesc Homs, per exposar el tema, coincidint amb la seva visita per inaugurar la Fira de St. Ermengol durant el passat cap de setmana. Els quatre portaveus de l’oposició varen demanar per escrit de mantenir una breu trobada amb el Conseller per fer-li arribar la necessitat d’aturar el tancament del laboratori de La Seu. Rebent una negativa per resposta.

Progrés recorda que, tot i el vot en contra de l’Alcalde Batalla durant el plenari de la setmana passada, es va aprovar una moció de Progrés per evitar el tancament del laboratori de salut animal que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya té a La Seu. La proposta aprovada,amb el vots en contra de CiU, també sol·licitava una reunió urgent amb el Conseller d’Agricultura i tots els portaveus municipals.

Des de Progrés també es demana a l’Alcalde que es posi al costat de La Seu i que rectifiqui el seu suport al tancament del laboratori.

També es recorda que aquest laboratori funciona des de fa més de 25 anys i és l’únic que queda en tot el Pirineu. Dóna cobertura a tota la zona de muntanya, evitant desplaçaments i oferint un molt bon servei. També cal destacar que el laboratori dóna un servei molt important als ramaders i veterinaris de les comarques del Pirineu, facilitant proves analítiques o certificats que asseguren la salut i seguretat animal i que afectarà de manera directe al sector.

A més, l’agroalimentari és un sector estratègic per l’economia local de muntanya que cal preservar i potenciar per sortir de la crisi i ajudar a crear ocupació.

El portaveu del grup de Progrés, Òscar Ordeig, afirma que “només defensem el que és nostre. Mantenir els pocs serveis públics que ens queden al Pirineu. Aquesta decisió no facilita la recuperació econòmica de casa nostra en un sector vital”.

Text: Progrés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada