caritas-seuEl  projecte “Aliments per la Solidaritat”, conegut popularment com a “Banc dels Aliments”, és vital per a la Seu d’Urgell i l’Alt Urgell ja que proporciona aliments bàsics a 140 famílies de mitjana. Esdevé per tant, una peça fonamental en l’alimentació de gairebé 400 persones que hi arriben derivades pels Serveis Socials a través del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell. Cal remarcar que el volum de població atesa representa actualment un 1,86% del total de la població de l’Alt Urgell.

Ara fa just un any, al novembre de 2015, els voluntaris d’Aliments per la Solidaritat van adreçar al CAPAU tres consideracions: necessitatd’un local que reuneixi les condicions necessàries de superfície, de serveis (sanitaris, sala d’espera, zona de selecció i manipulació dels aliments), d’equipaments (conservació en fred), de transport i d’emmagatzematge; pressupost anual que contempli la totalitat de despeses del funcionament del Projecte i un instrument de gestió tant d’aliments com d’usuaris.

Un any després delareunió amb l’Ajuntament, el projecte Aliments per la Solidaritat es troba repartit entre dos locals, un de distribució absolutament saturat, ineficaç i deficient i un d’emmagatzematge sense adaptar, amb els accessos i estàncies interiors no pensades per al transport de palets i el mal estat general de l’edifici sense subministrament elèctric, ni aigua corrent, ni serveis sanitaris que els obliga a anar al supermercat del costat. Per si no fos poc, separats entre ells per gairebé un quilòmetre que cal realitzar setmanalment amb tones d’aliments des del punt d’emmagatzematge al punt de distribució.

És incomprensible que amb l’augment de persones que utilitzen el servei provocat pel període de crisi en què estem immersos no s’hagi produït cap avanç en aquesta situació.

Per tot això, l’oposició en bloc reclama la reformulació del projecte per a millorar el sistema de gestió sempre amb la col·laboració entre les diferents entitats socials i voluntaris, així com les responsabilitats polítiques per a què aquesta situació no es torni a repetir.

D’igual manera exigeix que les obres de l’antic local de MAVISA s’adjudiquin abans d’un mes per a adequar aquest espai a les necessitats dels voluntaris i les entitats col·laboradores amb el projecte d’Aliments per la Solidaritat.

(Text i foto: Compromís x la Seu)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada