Tot Nòrdic: Les estacions d’esquí nòrdic reobren els circuits de fons

Un circuit de Tuixent - la Vansa aquest dimarts, a punt per a ser traçat
Un circuit de Tuixent – la Vansa aquest dimarts, a punt per a ser traçat (Imatge: Tuixent – la Vansa)

Les estacions d’esquí nòrdic del Pirineu català reobren els seus circuits de fons. Segons ha informat Tot Nòrdic, en el cas de Lles de Cerdanya i Tavascan la reobertura ja s’ha fet aquest dimecres mateix, després que al llarg d’ahir van estar treballant intensament per a posar a punt i traçar les pistes. Tot plegat, gràcies a les nevades d’aquest començament de setmana.

Paral·lelament, Tuixent-la Vansa ja ha començat a rebre grups escolars, tant ahir dimarts com avui; concretament, de la ZER Solsonès, de la Vall de Lord i del Berguedà, en el marc del programa Esport Blanc Escolar. L’estació de l’Alt Urgell ha anunciat que aquest divendres ja tindrà a punt tots els circuits i d’aquesta manera podrà reobrir la totalitat de les seves instal·lacions i serveis (que també inclouen les àrees de raquetes i trineus), gràcies al fet que les darreres nevades han deixat un gruix suficient per a posar-les en marxa.

Després d’un bon inici de temporada al final de novembre, la pèrdua de neu de les setmanes posteriors havia portat els responsables de Tuixent-la Vansa a tancar totes les instal·lacions sine die just abans de l’inici de les festes de Nadal. Ara, podran tornar-se a activar a ple rendiment. Des de Tuixent-la Vansa han aprofitat per a recordar que enguany, a banda de la venda a taquilla, també ofereixen als aficionats la possibilitat d’aconseguir els forfets de manera anticipada, en línia. El tràmit es pot fer al web  www.forfetsdenordic.cat i posteriorment, quan s’arriba a l’estació, es poden recollir a l’expenedor automàtic.

De la seva part, Lles de Cerdanya ha comunicat aquest matí que de moment ja disposen de 22 km de circuits marcats per a la pràctica de l’esquí de fons en skating, amb gruixos d’entre 15 i 20 centímetres, i que també estan oberts l’espai de raquetes, el refugi, el restaurant, la cafeteria, el lloguer i l’Escola d’Esquí.

L’estació veïna d’Aransa ha avançat que obriran l’àrea de nòrdic tan aviat com sigui possible, probablement aquest cap de setmana i amb condicions semblants a les de Lles. De moment mantenen oberta l’àrea de raquetes. També treballen amb la mateixa previsió -obert avui per a raquetes i obertura de circuits de fons el cap de setmana- la resta d’estacions de Tot Nòrdic: Sant Joan de l’ErmGuils-Fontanera i Virós-Vallferrera, que entre demà i demà passat informaran dels gruixos de neu de què disposen i del nombre de quilòmetres que obriran.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES