Cada dia, abans de sortir de casa, el fem servir, però en realitat coneixem poc d’ell… Per això compartim amb tu algunes curiositats sobre el sentit de l’olfacte i el perfum, que ens ha ofert Laura Romero, directora de Formació de Fragàncies Guerlain.

  1. D’entre els cinc, l’olfacte és el nostre sentit més instintiu. Les aromes van directament al sistema límbic, que és la part més primitiva del cervell. És el lloc on es processen les emocions i la memòria. Per aquest motiu, olorar una goma d’esborrar et porta, directament, cap a les aules en el teu col·legi.
  2. Si has detectat que pots odiar o adorar un perfum res més olorar-lo és perquè ho percebem de forma molt intuïtiva i immediata. A diferència de les sensacions rebudes a través del gust o del tacte, que han d’arribar al cervell a través de les neurones i de la medul·la espinal, la resposta olfactiva és immediata, ja que arriba directament del nas al bulb olfactiu, que es troba en el sistema límbic. Per aquest motiu, mai portarem un perfum que ens disgusti!
  3. Encara que gran part dels perfumistes són homes, no t’enganyis: les dones tenim millor sentit de l’olfacte que ells. Sembla ser que això és degut a que el sexe femení té més desenvolupada la zona orbital prefrontal del cervell.
  4. Només algunes de les fragàncies estan elaborades amb material primeres naturals. Aquests perfums són els més cars, pel cost que suposa la seva formulació i perquè són més difícils d’elaborar. D’altra banda, aquest tipus de fragàncies també són les que millor evolucionen sobre la pell i es fonen amb ella, i, per tant, més preuades i precioses.
  5. Quan vulguis olorar una fragància, no acostis el teu nas directament sobre la pell en què has polvoritzat el perfum. Has de mantenir una distància aproximada de 5 a 10 cm.
  6. Si has decidit anar a comprar un nou perfum, utilitza el gran truc dels perfumistes perquè el sentit d’olfacte no es saturi: només cal que oloris cafè.
  7. Si has notat que la teva àvia sempre tria fragàncies molt intenses, has de saber que això té una raó amb un estrany nom: presbiosmia, que es caracteritza per la disminució de la capacitat olfactiva. Aquest fenomen es produeix aproximadament a partir dels 60 anys. A més la predilecció de les persones més grans per aromes més intensos no és només física: també es deu al fet que les fragàncies dels anys 70, 80 i 90 eren molt potents, i se senten atretes per aquests records olfactius.

Algunes propostes per al teu olfacte…
Mon Guerlain, de Guerlain. Eau de toilette caracteritzat per un acord d’enèrgica i brillant mandarina que es barreja amb la frescor d’una sobredosi de lavanda Carla, seguida pel lluminós gessamí Sambac i l’envoltant vainilla de Tahiti. El seu preu: 50ml / 84,10 €.

Fleur d’Argent, de Miu Miu. La Tuberosa, un dels seus ingredients principals, és una de les flors més elegants de la perfumeria, una essència amb caràcter luxós i modern alhora, amb una aroma fresc, dolç, cremós i amb un matís especiat. La sensualitat l’aporta el Almesc, que envolta el buquet floral. I per complementar la composició, la perfumista Daniela Andrier ha tornat a utilitzar un dels ingredients icònics d’aquesta família de fragàncies, la vibrant i fins i tot lleugerament especiada Fusta de Akigala. El seu preu: 89,75 € / 50ml.

Joy, de Dior. Una eau de parfum il·luminada pel somriure vibrant de flors i cítrics, la suau carícia de la fusta i la serenitat de l’almesc. Una fragància facetada amb mil matisos, però clara, cristal·lina. Feia 20 anys que Dior no llançava un nou gran perfum femení però el desig imperiós de crear una fragància inèdita s’ha imposat de nou. Joy by Dior és una promesa de felicitat encarnada en el luxe d’un glamour original, una declaració d’amor a la vida. El seu preu: 96 € / 50ml.

Kenzo World Eau de Parfum Intense. Aquesta fragància revisita el ram floral Kenzo World aportant-li de manera addictiva la suavitat de la pruna negra, la resplendor de la peònia i del gessamí i la dolçor de la vainilla. Una deliciosa fragància per a totes les dones que s’atreveixen a ser ella mateixes. El seu preu: 91 € / 50ml.

Eau de ParfumIntense, de Tiffany. És una versió més poderosa de l’original, embolicada en un càlid i sensual acord que porta a l’aroma un pas més enllà. La nota clau, una concentració més rica de Sant Martí que es fa ressò de la seva predecessora, amb una intensitat que afegeix una profunditat extraordinària a la fragància. El fons s’enforteix a través de luxoses matèries primeres d’ambre i benzoïna.

Pure XS For Her, de Paco Rabanne. Un perfum floral sorgit de la inspiració després d’un viatge a la islade la Reunió, en la qual es barreja un duo explosiu: la flor de ylang-ylang magnètica enfront d’un pop-corn molt addictiu. La lluminosa flor de ylang ylang de facetes fresques i solars. La narcòtica calor de la vainilla allibera el seu instint carnal. Una explosió de crispetes cruixents, que fan d’ella una fragància sensual. La fórmula explosiva inclou fusta de sàndal, llavor de algàlia. Un resultat magnètic… El seu preu: 106 € / 80ml.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada