La plaça del Poble tornarà a ser el centre neuràlgic, el proper 24 de juny, dels actes de celebració de la Festa del Poble. El reconegut grup de rumba catalana Los Manolos, que ja va actuar a la Festa del Poble del 2017, tornarà a dur el seu característic ritme festiu a Andorra la Vella amb un concert gratuït que començarà a partir de les 13 hores. Des del Comú s’ha volgut apostar novament per un concert atractiu i per a totes les edats per amenitzar una jornada a la parròquia que es va recuperar amb èxit de públic al 2017 després d’anys d’aturada i que fa tres dècades va instaurar el dia de Sant Joan el cònsol d’aleshores, Joan Samarra. Durant molts anys, de fet, va ser una de les cites de l’inici de l’estiu més celebrades a Andorra la Vella.

La Festa del Poble 2019, no obstant això, començarà a les 12 hores, amb la missa solemne a l’església de Sant Esteve amb l’acompanyament del cor dels Petits Cantors d’Andorra i un posterior aperitiu rumbero, a les 12.30 hores, a la mateixa plaça del Poble.

El programa d’activitats del dia 24 també preveu activitats adreçades al públic infantil i juvenil. Així doncs, al tram baix del carrer Doctor Vilanova, entre la rotonda del carrer Prat de la Creu i l’accés a l’aparcament d’autobusos Centre Ciutat, s’instal·larà un tobogan aquàtic de grans dimensions gratuït i per a tots els públics. L’atracció estarà en funcionament tot el dia (de 10.30 a 13 hores i de 16 a 19.30 hores) i és una activitat proposada pel Consell d’Infants d’aquest curs. Per lliscar per l’estructura, que tindrà tres punts d’aigua, serà obligatori dur el banyador.

El tram del carrer on s’instal·larà el tobogan, d’altra banda, quedarà tallat durant tot el dia 24.

La jornada es completarà amb l’espectacle d’animació infantil Revolució, amb el grup Pentina el gat (17.30 hores) a la plaça del Poble i un gran castell de focs d’artifici que posaran punt i final a la festa a partir de les 22 hores.

Cremada de les falles

El cap de setmana de Sant Joan, però, també és sinònim de cremada de falles a Andorra la Vella. Les activitats de la Nit del foc, organitzades pel

Centre de la Cultura Catalana i l’Associació de Fallaires d’Andorra la Vella amb el suport del Comú, començaran a les 19 hores amb la tradicional recollida de la flama del Canigó a la Casa de la Vall i l’homenatge fallaire 2019. A les 22.30 hores els carrers del Centre Històric i del barri del Puial seran l’escenari de la cremada, que culminarà amb l’encesa de la foguera a la plaça Guillemó a les 24 hores i el posterior Ball de bruixes amb l’Esbart dansaire d’Andorra la Vella. El grup de folk Catfolkin tancarà la festa amb un concert a la mateixa plaça i un cop acabi el Ball de bruixes.

A Santa Coloma, la revetlla de Sant Joan engegarà a les 23 hores amb l’encesa de la foguera a la plaça Major i el repartiment de coca i moscatell per tots els assistents.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada