Tot a punt per celebrar la festa de la gent gran de la Seu d’Urgell

La  Regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ho té tot preparat per celebrar, novament, la Festa de la Gent Gran que s’iniciarà el pròxim dilluns  2 d’octubre i s’allargarà fins diumenge dia 8, sota el lema ‘Gent gran, esperit jove’ amb més d’una quinzena d’activitats.

La festa de la gent s’obrirà doncs aquest dilluns 2 d’octubre, a les onze del matí, amb una trobada de germanor dels usuaris de les residències Llar de Sant Josep i de la Fundació Sant Hospital per visitar el Museu Diocesà d’Urgell. A les dues del migdia participaran en un dinar de germanor que comptarà amb l’actuació del músic ‘Jordi’.

La primera jornada de la Festa de la Gent Gran seguirà a les set de la tarda amb la conferència ‘Grans vianants’ a càrrec de Jesús Bellón (Policia Municipal) i César Isla (Mossos d’Esquadra), i tindrà lloc a la sala de la Immaculada.

Per dimarts 3 d’octubre a les deu del matí s’ha programat un taller gratuït de música, Re-sons, que pretén fer un viatge a través de la música, conduït per Ramon Alsina. A les 12 del migdia també de dimarts, s’emetrà una tertúlia a RàdioSeu que servirà per presentar el programa de la Festa de la Gent Gran 2017.

Vídeo intergeneracional

Com a novetat d’enguany i enllaçant amb el lema de la festa ‘Gent gran, esperit jove’, s’ha enregistrat un vídeo intergeneracional expressament per l’ocasió on hi intervenen persones grans i gent jove de la Seu d’Urgell. Aquest vídeo es pot veure a https://youtu.be/Nzb60rU3Yto

A més, es realitzarà un passi d’aquest vídeo el dimarts 3 d’octubre, a les set de la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. En aquest acte, joves i grans explicaran com van enregistrar aquest vídeo, amb anècdotes i preses falses. L’acte es clourà amb l’actuació musical de Luka&Ivo Markovic.

Per al dimecres 4 d’octubre hi ha preparades dues propostes: a dos quarts d’onze del matí hi haurà una sessió de cant coral que oferiran els membres de la Coral de la Gent Gran tant a la residència de la gent gran de la Fundació Sant Hospital com a la Llar de Sant Josep; i a les set de la tarda, el farmacèutic Joan Lluís Purgimon oferirà una conferència a la sala la Immaculada per explicar la hipercolesterolèmia.

Per dijous 5 d’octubre la Festa de la Gent Gran proposa dues activitats ben diferents. A dos quarts de deu del matí, emmarcada en la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, tindrà lloc una ruta per conèixer els arbres singulars de la Seu d’Urgell. L’activitat, que és gratuïta, anirà a càrrec de Jordi Dalmau, i s’iniciarà des del Parc del Cadí.

A les set de la tarda tindrà lloc una actuació musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell, a la sala Sant Domènec.

Per divendres 6 d’octubre hi ha organitzada una excursió a la Vall de Núria. Els participants pujaran al tren cremallera i prendran part en la visita guiada a la basílica del santuari, el centre d’interpretació i la sala d’exposicions. També pujaran fins al mirador del Pic de l’Àliga amb telecabina i dinaran a Ribes de Freser.

La Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell torna a organitzar per dissabte 7 d’octubre, a les 12 del migdia, el ball cerdà intergeneracional, a la plaça de les Monges.

Per diumenge 8 d’octubre, jornada central de la Festa de la Gent Gran, s’iniciaran les activitats a les deu del matí amb una missa solemne a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, amb l’acompanyament de la coral de la Gent Gran.

A les 11 del matí, es farà una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep, amb l’actuació del Grup Daura.

A les 12 del migdia tindrà lloc l’acte institucional, a la sala Sant Domènec, amb la salutació de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran, Montserrat Bonet. Tot seguit, els assistents podran gaudir de l’actuació del grup d’havaneres ‘A tota vela’.

Seguint la tradició, se celebrarà un dinar popular a la pista polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l’àpat, a dos quarts de cinc de la tarda, hi haurà ball popular amb el Duo Làser. A la mitja part del ball es repartirà berenar pels assistents.

Per assistir al dinar i al ball caldrà fer inscripció prèvia al Consorci d’Atenció a les Persones. Hi ha temps fins avui divendres 29 de setembre. El preu és de 23 euros.

Un any més la Festa de la Gent Gran compta amb la col·laboració de diferents institucions, entitats i associacions com Esplai de la Gent Gran, Vida Creixent, FATEC, Fundació Sant Hospital, Llar de Sant Josep, RàdioSeu, Escola Municipal de Música, Grup de ball i organització del Ball Cerdà, Bisbat d’Urgell, Joves de la Seu, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la Generalitat de Catalunya, Músic Jordi, Grup Daura, Aubèrria i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *