L’Agrupació Astronòmica de la Seu d’Urgell (AASU) ho té tot a punt per a la Primera Trobada d’Astronomia dels Pirineus, que es durà a terme aquest cap de setmana, 22 i 23 de juliol, a la capital de l’Alt Urgell i Sant Joan de l’Erm, amb la presència d’una trentena d’aficionats i experts en aquest àmbit.

El programa s’iniciarà el dissabte 22 de juliol a les 10.30 hores amb la presentació de l’esdeveniment a la Sala de la Immaculada de la Seu, a càrrec del president de l’entitat organitzadora, Albert Picado. L’inici de les ponències està previst a les 11 del matí amb la intervenció del catedràtic del departament de Matemàtiques Fonamentals i director del Grup d’Astronomia de la Facultat de Ciències de la seu central de la UNED, Ernesto Martínez García, que parlarà de posicions relatives i aparents a partir de la fotografia astronòmica.

La xerrada continuarà amb una segona ponència de Josep Nieto, membre de l’AASU, que oferirà una xerrada sobre conceptes bàsics d’aquesta especialitat i una breu introducció als elements principals de l’astrofotografia. Tot seguit, Daniel Trueba, membre de l’Associació Astronòmica de Torroja del Priorat, se centrarà en el calibratge de les imatges, la metodologia i conceptes per a la captura de fotografies i el sofware necessari per a la generació de màsters, tot plegat amb un exemple pràctic.

El matí continuarà amb la intervenció de Jesús Nieto, membre de l’Associació Astronòmica de Torroja del Priorat, que explicarà el processat d’imatges de cel profund. Finalment, el fotògraf andorrà Toni Callejas farà una conferència sobre fotografia astronòmica de gran camp.

Observacions a Sant Joan de l’Erm

La trobada d’astronomia continuarà amb un dinar a la Seu d’Urgell (14.30 h) i el desplaçament posterior al refugi de Sant Joan de l’Erm. Les propostes continuaran a les 18.30 hores amb una observació solar, oberta a tothom, a més d’una tertúlia i preparatius per a una observació astròmica i d’astrofotografia. Després d’un sopar (21.30 h), es reprendrà l’activitat amb una nova observació i coneixements bàsics de posicionament per captar les imatges. El cap de setmana es clourà diumenge amb una sortida guiada per al coneixement de la flora i fauna de l’entorn.

La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, la UNED i l’estació de Sant Joan de l’Erm.

Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada