Torres espera que hi hagi un esborrany sobre l’organigrama del Comú en breu

El Comú d’Encamp espera tenir a finals d’aquest mes o durant el mes que ve un esborrany del que hauria de ser l’organigrama de la corporació per començar a treballar-hi en comissió. Així ho ha exposat el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, després que des de la minoria s’hagi tornat a mostrar la “preocupació” per la situació dels recursos humans de la corporació i el conseller del Partit Socialdemòcrata + Independents, Joan Sans, hagi proposat que s’impulsi un reglament per regular la mobilitat del personal. Durant la sessió de Consell de Comú Sans ha criticat que el pressupost per a la comissió de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror sigui “irrisori” i ha demanat que s’incorpori el Govern, ja que d’aquesta manera es podria comptar amb més recursos. També s’ha tracta la qüestió de la ubicació de l’heliport en un terreny proper a FEDA, a la qual cosa Torres ha reiterat que si els plans de vol no afecten la Cabeca “són favorables a aquest projecte”, ja que pot suposar un valor afegit. Durant la sessió de Consell de Comú també s’ha aprovat la concessió a Pirinenca de Serveis del concurs per a la recollida de residus dels set comuns, per un import de 2,9 milions d’euros a l’any.

La majoria del Comú d’Encamp pot tenir en breu un esborrany de l’organigrama de la corporació perquè la comissió responsable el pugui començar a treballar. De fet, el cònsol major, Jordi Torres, ha posat en relleu que ara com ara només falta acabar de parlar amb dos caps de departament per saber quines són les seves necessitats i, per tant, calcula que cap a finals d’aquest mes o el que ve aquest document ja pugui estar enllestit per al treball posterior. De fet, el tema dels recursos humans ha centrat bona part de la sessió de Consell de Comú celebrada aquest dijous i el cònsol ha recordat que la voluntat del Comú és el de poder disposar d’una “foto” de la situació actual per poder definir les necessitats. L’oposició, de la seva banda, ha tornat a palesar la seva “preocupació” per la situació del personal.

Així, durant la seva intervenció el conseller del Partit Socialdemòcrata + Independents Joan Sans ha destacat que havien presentat una pregunta sobre els eventuals ja que volien obtenir més informació sobre el personal comunal i ha constatat el fet que el volum d’eventuals sigui ara “més elevat”  tot i que s’han externalitzat serveis. Ha remarcat, també, la necessitat d’impulsar un reglament  que reguli la mobilitat i la promoció interna del personal, ja que cal acabar amb “l’arbitrarietat” actual i també amb el clima que es viu en certs departaments. En aquest sentit, ha fet aquesta proposta a la majoria, per treballar de manera conjunta i ha destacat que aquest treball es pot fer de manera paral·lela a  l’elaboració de l’organigrama.

Des de Liberals + Independents, Maribel Lafoz també ha mostrat el neguit per la qüestió dels recursos humans i ha reiterat la necessitat de saber quantes persones treballen al Comú. Ha remarcat que cal defugir dels eventuals i que el que és necessari és disposar del personal que estigui format i que també tingui perspectives laborals. Un exemple d’aquesta situació d”interinitat” que es viu ara com ara al Comú, ha afegit, és que s’hagi hagut de contractar “a corre-cuita” un interventor delegat  per cobrir la baixa de l’interventor general. “Això ens preocupa moltíssim”, ha dit.

Torres ha destacat durant la sessió de Consell de Comú, que s’estava “marejant la perdiu” però que tots parlen del mateix, ja que sembla que tots tres grups tenen “clar” que cal un organigrama que serveixi per conèixer quina és la situació i les necessitats. Quant a la proposta de Sans, ha dit que en prenien nota i s’ha compromès a fer-la arribar a la comissió de recursos humans.

Vall del Madriu-Perafita-Claror

Un altre tema que Sans ha posat sobre la taula ha estat la del pressupost que s’ha aprovat per a la comissió de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. L’ha qualificat “d’irrisori” ja que ha recordat que cada Comú només aporta 25.000 euros i ha encoratjat el cònsol a mirar el que s’està fent a les valls de Sorteny i del Comapedrosa, que estan obtenint molts bons “resultats” tot i que no tenen un reconeixement tant important, ha dit, com la Vall del Madriu. També ha demanat que es faci “un cop de cap” i s’impliqui el Govern, ja que creu que d’aquesta manera es podria comptar amb un pressupost superior. El cònsol major li ha respost que “és cert” que el pressupost que es destina podria ser més elevat però ha insistit en què ara com ara s’està en una fase en què s’estan duent a terme diferents estudis que, quan estiguin conclosos, suposaran un seguit de projectes, com un itinerari sobre el ferro, i, per tant, caldrà incrementar aquest pressupost. També ha emfasitzat que cal tenir en compte que es tracta de quatre comuns i que tots han de tenir la disponibilitat econòmica per destinar-hi més diners. Quant a la incorporació del Govern, ha recordat que el ministre titular de Cultura és membre del consell assessor i que sigui membre de ple dret és una qüestió que s’hauria de valorar. “En prenem nota i ho comentarem a la propera reunió”, ha conclòs.

Heliport
Sans també havia presentat una pregunta sobre la possible ubicació de l’heliport en un terreny proper a FEDA i Torres li ha respost que comunicació oficial “si es refereix a una carta” no n’hi ha hagut però que ha mantingut una reunió amb els ministres d’Ordenament Territorial i d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions que li van comentar que sembla que aquest terreny “pren forma”. Ha recordat que queden pendents els plans de vol i estudis tècnics i que una de les preocupacions és si aquests plans de vols podrien afectar la Cabeca, si això no és així, ha reiterat, “serem favorables al projecte i si no, obrirem un debat”. Sans ha manifestat que ells també volen tenir aquesta informació per poder-la avaluar i també saber si són o no favorables al projecte. Quant a la comunicació oficial, ha dit que ho han demanat perquè és “important que hi sigui”.

Residus
Altra qüestió que s’ha tractat durant el Consell de Comú ha estat l’adjudicació a Pirinenca de Serveis dels residus de les set parròquies, ja que el Comú d’Encamp era el delegat per aquesta qüestió. El cost serà de 2,9 milions d’euros a l’any, dels quals 708.000 corresponen a Encamp.

Espais al Funicamp
A l’últim, el conseller de liberals, Jordi Troguet, ha destacat que hagin hagut de passar “quatre mesos” perquè  el Comú hagi obert un expedient a una empresa que ocupava uns espais al Funicamp. Ha lamentat que la intervenció no hagi estat més ràpida i ha remarcat que això prova que la “maquinària no rutlla”. Torres ha manifestat que els serveis tècnics dels Comú s’hi van desplaçar quan hi va haver la constatació d’aquest fet i que un dels dubtes era si aquests espais eren o no part de la concessió a Saetde. Quan s’ha pogut determinar que no ho eren es va obrir l’expedient i ara s’està en la fase de notificació de la sanció.

Un cop acabada la sessió, un total de 15 agents de circulació comunals han rebut les medalles pels 15, 20 i 25 anys de servei.  Cinc d’ells l’han rebut pels 25 anys i altres set, pels 20.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *