Torres entén que l’oposició vulgui forçar que es faci la reforma de competències i transferències

El  cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha dit aquest dimecres que pot entendre que els grups de l’oposició vulguin forçar la màquina perquè es faci la reforma de competències i transferències. Tot i això, considera que la qüestió de la congelació de les transferències és un tema independent, i que encara que l’oposició hi hagués participat no hagués estat garantia que la congelació hagués tirat endavant. El cònsol major ha assegurat que des del mes de desembre el treball per tancar un esborrany de la reforma s’ha intensificat, i precisament aquest dimarts els comuns van mantenir una nova reunió amb el Govern per tractar la qüestió. “No sé si ho tindrem al gener o al febrer, però la voluntat com a mínim és tenir-ho tancat tan aviat com sigui possible”, ha indicat.

Jordi Torres ha reconegut aquest dimecres que la negociació Govern-comuns per la qüestió de les competències i transferències s’ha intensificat en els darrers dos mesos, tenint en compte que ja no es pot allargar més enllà d’aquest any. El cònsol ha explicat que s’està arribant a força punts d’entesa però que fins que no tinguin un document tancat i acordat per totes les parts no el trametran als grups parlamentaris perquè hi intervinguin. En aquest sentit, està d’acord amb el posicionament de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en referència al fet que comparteix “que els grups han de ser presents en la negociació”.

No obstant, Torres considera que alhora de parlar de negociació a tres bandes, una cosa és la reforma de les competències i l’altra és la congelació acordada de les transferències. En aquest sentit ha recordat que tant si els diners es queden al Govern com si passen als comuns, les inversions sempre es faran en benefici de la ciutadania, de manera que creu que el Consell General no hauria de tenir cap problema a l’hora d’acceptar aquesta proposta de congelació. “Els grups de l’oposició el que volen és forçar la màquina perquè el tema de competències i transferències s’acabi tancant, ho puc entendre i comparteixo que els grups han de ser presents en la negociació, però crec que el tema transferències és independent”.

Text i foto: ANA