El Comú d’Encamp ha estat el darrer que aquest dilluns ha celebrat la sessió de Consell de Comú on els consellers elegits el 13 de desembre han pres possessió del seu càrrec. Després de jurar el càrrec, el cònsol major electe, Jordi Torres, ha mostrat la voluntat de governar els propers quatre anys “amb transparència” i ha ofert “diàleg” als dos grups de l’oposició, Liberals i PS. Torres ha fet referència a una de les màximes del Manual Digest, que recomana governar amb “austeritat, contenció i prudència”, i ha assegurat que aquests han de ser els “criteris” d’aquest proper mandat, ja que són els mateixos que han permès, aquests darrers quatre anys, “sanejar les finances comunals, sense deixar d’oferir serveis a la parròquia”.

Tant el número u de Liberals, Jordi Troguet, com el del PS, Joan Sans, han mostrat la seva voluntat d’oferir una oposició “constructiva”. Com a mostra d’això, de fet, els dos consellers del PS han votat a favor de l’elecció dels cònsols i dels consellers major i menor proposats per UP+DA.Després de ser investit com a cònsol major, Jordi Torres ha destacat que les prioritats d’aquest mandat seran «tres eixos molt clars que portàvem al programa electoral». Aquests seran «mantenir el benestar dels ciutadans d’Encamp, amb els serveis de qualitat que els estem oferint», també tirar endavant el pla estratègic «per dinamitzar el poble d’Encamp», així com completar les millores al Pas de la Casa, tant al conjunt del poble com a peu de pistes.

Tot plegat, ha explicat que la majoria d’UP+DA vol fer-ho amb «mà estesa» cap als dos grups de l’oposició, tot «comptant amb ells per tirar endavant aquests projectes». Així doncs, a banda de mantenir les comissions «totalment obertes», Torres s’ha compromès a fer reunions «cada mes o cada dos mesos» amb els dos grups de l’oposició «per anar-los informant de tots els temes importants».

En aquest sentit, Jordi Troguet ha assegurat que «col·laborarem en tot el que representi una millora per a la parròquia». Així doncs, ha assegurat que «intentarem fer una oposició constructiva, sempre que sigui per coses que suposin una millora».

Joan Sans, mentrestant, ha assegurat que el vot a favor dels dos consellers del PS a la investidura dels cònsols i dels consellers major i menor va en la línia de «treballar com hem fet fins ara: al costat de la majoria en tot allò que calgui per vetllar pels interessos dels ciutadans i fent propostes, i ser vigilants i crítics en aquelles coses que nosaltres considerem que no s’estan duent a terme correctament».

La sala del Consell s’ha omplert de gom a gom amb motiu d’aquesta sessió. Entre els assistents hi havia el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, els consellers demòcrates Maria Martisella i Carles Ensenyat, els liberals Jordi Gallardo i Ferran Costa, el primer secretari del PS, David Rios o el raonador del ciutadà, Josep Rodríguez.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada