torresLa 16a reunió dels tallers del paisatge del Consell d’Europa ha finalitzat aquest divendres amb l’acte de cloenda per part del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la presidenta de la Conferència del Consell d’Europa sobre el Conveni europeu del paisatge, Liv Kristine Mortensen, i la secretària executiva del Conveni europeu del paisatge, Maguelonne Dejeant-Pons.

En el seu discurs de cloenda, el ministre ha reconegut la importància del paisatge, i concretament en les zones frontereres, i ha assegurat que el Ministeri d’Ordenament Territorial donarà suport a les polítiques de paisatge definides en l’Estratègia Nacional del Paisatge i que actualment s’estan desenvolupant per part del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

El ministre ha subratllat que Andorra és un país de fronteres que per la seva situació al mig dels Pirineus gaudeix d’un entorn privilegiat i de gran bellesa que cal preservar de la millor manera. Ha insistit que la qualitat dels paisatges ha de ser un indicador de la qualitat de vida i de les persones que ens visiten i per això el Govern ha promogut un concurs d’idees per a la millora del paisatge i l’entorn urbà fronterer del Pas de la Casa.

Pel que fa a la frontera amb Espanya, ja es disposa d’un projecte d’integració i millora paisatgística que sortirà a licitació durant aquest 2015. Aquestes actuacions adquireixen realment un caràcter transfronterer perquè el Govern no té la intenció de fer-les de manera aïllada, sinó buscant la complicitat dels països veïns, tal com ha recordat Torres.

Finalment, Torres també ha volgut posar de relleu la iniciativa del LandArt que se celebra al país des del 10 de setembre i que a través d’obres de 25 artistes diferents té com a missió posar en valor el patrimoni natural i cultural andorrà per construir un paisatge contemporani i poder interpretar de manera diferent el territori.

Així, el ministre ha agraït al Consell d’Europa l’oportunitat que ha donat a Andorra de poder acollir aquesta 16a reunió dels tallers del paisatge, que ha permès exposar les iniciatives paisatgístiques a experts de 35 països diferents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada