El  ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha afirmat que l’Estació Nacional d’Autobusos beneficiarà els usuaris dels viatges internacionals d’autobús i millorarà la imatge del nostre país als visitants. Aquest dijous s’han inaugurat oficialment les instal·lacions de l’Estació en presència del cap de Govern, Antoni Martí, així com de nombroses autoritats del Principat.

En el discurs d’inauguració, Torres s’ha mostrat satisfet que el país compti amb aquestes instal·lacions modernes, funcionals i adaptades a les exigències actuals i futures tant de viatgers com d’operadors.

L’Estació Nacional d’Autobusos està situada en un terreny cedit pel Comú d’Andorra la vella. La infraestructura està a tocar de la parcel·la on actualment s’està construint la nova Seu de la Justícia. En aquest sentit Torres ha agraït a les autoritats comunals la visió de país i el sentit d’Estat demostrat amb aquesta cessió, en declaracions davant de la premsa ha afegit que aquesta zona té moltes perspectives de dinamització en un futur immediat. 

L’espai de concessió de l’estació és de 2.069 m2, i consta d’un edifici de serveis de 255 m2 i d’una marquesina de 1.299 m2 amb 10 andanes per a la càrrega i descàrrega dels vehicles de viatgers.

La gestió de l’estació està concedida a l’empresa Estació 2017, SA, que té com a socis 7 empreses de transport públic de viatgers, i que disposen de totes les autoritzacions administratives per fer totes les línies internacionals regulars autoritzades pel Departament de Transports (amb França, Espanya i Portugal). L’empresa concessionària és responsable de l’explotació i manteniment de l’Estació.

Les obres de l’Estació Nacional d’Autobusos van suposar un cost per al Govern d’1,3 milions d’euros, dels quals 275.000 euros es van destinar a les plaques fotovoltaiques que ocupen tota la coberta, i que estan en funcionament des del 20 de febrer. Aquesta instal·lació, tal com ha explicat el ministre, té capacitat per  generar una potència de 175 Kw i ha estat cedida a FEDA per a la seva explotació i manteniment. 

(Foto: SFGA)

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada