torresEl cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, considera que la negociació entre el Govern i els comuns per la reforma de les competències i les transferències s’hauria de postposar fins al proper mandat comunal. Torres considera que abans del desembre, que es quan hi ha les eleccions comunals, “es podria començar a fer alguna cosa”, però ha afegit que “per coherència, crec que el millor seria esperar a que hi hagués configurats els nous equips comunals i a partir d’aquí començar a treballar”. En el marc de la diada de Sant Romà de les Bons, Torres també ha assegurat que l’objectiu del Comú és deixar enllestit en breu el projecte de millora de peu de pista del Pas de la Casa, per tal que les obres es puguin executar el proper mandat. La corporació vol millorar la connexió entre les pistes d’esquí i el poble, i Torres ha deixat clar que el Comú assumirà tot el que afecti la via pública, mentre que SAETDE s’encarregarà de la resta. També es vol consultar als veïns i comerciants del Pas de la Casa, per saber si volen que s’amplii la zona de vianants del poble.

En relació a la negociació de competències i transferències, Torres ha admès que, un cop nomenada la ministra de Relacions Institucionals, Rosa Ferrer, “es podria començar a fer alguna cosa aquests mesos”. Tot i això, ha afegit que “per coherència seria millor esperar al proper mandat comunal”, ja que “estem parlant de pocs mesos, perquè al setembre ja entrarem en campanya electoral” i al desembre ja hi ha les eleccions.

La millora del peu de pistes del Pas, a punt per al proper mandat 

Pel que fa al projecte de millora del peu de pistes del Pas de la Casa, Torres ha explicat que “estem treballant amb SAETDE i ja tenim un projecte mig fet que hem d’acabar de confeccionar i mirar d’implicar la resta d’actors econòmics del Pas”. L’objectiu, ha remarcat Torres, és “deixar-lo embastat” per tal que durant el proper mandat ja es pugui executar.

El motiu és que el projecte no es vol limitar a la zona de peu de pistes, sinó que es pretén “que englobi tot el poble”. Així doncs, Torres ha detallat que “amb SAETDE estem negociant què s’ha de fer al peu de pistes, ja que és una zona que queda molt tancada i poc accessible des del poble”.

El que es vol, ha recordat, és “fer-lo molt més obert i que esquiant puguis arribar als restaurants i cafeteries que hi ha a peu de pistes”. Torres ha destacat que les inversions que tenen a veure amb la zona de l’estació d’esquí les assumirà SAETDE, com ara l’enderroc de l’edifici on es guarda part de les màquines trepitjaneu.

Mentrestant, les obres de remodelació que calgui fer als carrers adjacents, així com la renovació del mobiliari urbà o de l’enllumenat, aniran a càrrec del Comú. Tot i això, abans de tirar-les endavant la corporació vol consultar l’opinió dels veïns i del sector econòmic del poble, per tal que determinin “si volen que el Pas de la Casa es faci del tot per a vianants o si volen que només se’n faci una zona”, per exemple.

Nou servei de bus entre Solanelles i l’orri del Cubil

En relació a les activitats d’estiu a l’entorn del Funicamp, Torres ha recordat que fa unes setmanes ja les van promocionar en un ‘Workshop’ a Barcelona. En aquest sentit, ha apuntat que enguany s’oferirà un servei nou. Es tracta d’un autobús que, per dos euros el trajecte d’anada i tornada o un euro el viatge simple, oferirà la possibilitat de connectar la zona de Solanelles, on arriba el Funicamp, amb l’orri del Cubil.

Torres ha explicat que “l’any passat vam veure que la gent feia el trajecte de baixada a peu, ja que és curt, però que de pujada els costava més”. Això va fer que “ens demanessin al Comú si podíem posar un servei de bus”.

La collada de Beixalís, asfaltada al juny

Si tot va segons el previst, Encamp i la Massana estaran connectades per una nova carretera asfaltada el proper mes de juny. Torres ha confirmat que les tasques d’asfaltatge començaran “ara, un cop acabada la Setmana Santa”. Si tot va bé, les feines s’allargaran durant els mesos d’abril i maig, de manera que al juny ja haurien d’estar acabades.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada