El cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Manel Torrentallé, ha qualificat de ‘rotundament fals’ que els consellers rebin algun tipus de remuneració econòmica per formar part dels consells d’administració de les societats participades pel Comú, tal com han posat en dubte els consellers de la minoria, Rossend Areny i Josep Roig. Torrentallé ha negat les acusacions després de la sessió de Consell de Comú d’aquest dilluns, que ha viscut moments de tensió entre majoria i minoria que han començat amb la crítica per part d’Areny que el Comú no hagi assistit en algunes reunions de la comissió de gestió de la Vall del Madriu, i en la que també s’ha acabat qüestionant si a partir d’ara l’oposició estarà agrupada en un grup o en dos arran de la decisió de Josep Roig de deixar el PS. De fet, la intenció dels dos consellers és continuar treballant conjuntament dins d’un grup mixt format per un militant socialdemòcrata i un independent, però des de la majoria han assegurat que ‘el reglament és clar’ i que hi ha un grup polític del PS i un grup mixt format per una persona cadascun.

La sessió de Consell de Comú de Sant Julià de Lòria d’aquest dilluns ha acabat amb força tensió entre la majoria i la minoria arran de la crítica que ha fet el conseller de l’oposició Rossend Areny lamentant que no s’hagi assistit a les reunions de la comissió de gestió de la Vall del Madriu, les actes de les quals s’han sotmès a aprovació aquest dilluns, i que per tant, ‘la parròquia no hagi estat representada en aquestes reunions i ningú hagi defensat els interessos de Sant Julià’.

La cònsol major, Montserrat Gil, ha assegurat que totes les decisions sobre la Vall del Madriu s’han treballat prèviament, s’han aportat les esmenes que han calgut, i ha restat importància al fet que no s’hagi pogut assistir en algunes reunions per problemes d’agenda. Gil ha demanat a la minoria que es respecti la feina feta, mentre que des de l’oposició Areny ha aprofitat per canviar de tema i qualificar de ‘falta de respecte’ que Gil no la volgués rebre quan va sol·licitar una reunió per parlar sobre ‘els dubtes que té la ciutadania’ sobre si els actuals membres dels consells d’administració, tant mixtos com participats totalment pel Comú, ‘tenen algun tipus de remuneració econòmica o dietes per assistir a les reunions’. Areny ha assegurat que volia parlar amb la cònsol per aclarir el tema abans de presentar la pregunta de manera oficial, i que han fet pública aquesta qüestió ‘ni per fer la punyeta ni per ganes de faltar el respecte a ningú’, sinó per responsabilitat envers els seus votants.

En aquest punt, Gil ha assegurat que no entraria en atacs personals ‘com vostè fa constantment’ i ha afegit que ells treballen ‘per a tots els habitants de la parròquia i no només pels 700 que van votar el PS’. En declaracions posteriors a la sessió de Comú, Torrentallé ha assegurat que el tema és ‘rotundament fals’, i ha acusat l’oposició de ‘tirar la pedra i amagar la mà’ i de ‘calumniar’. El cònsol menor ha assegurat que la qüestió va quedar tancada fa més d’un any i que no hi volen tornar a entrar, i que si tenien aquests dubtes, ‘el mitjà era entrar una pregunta que li haguéssim contestat’.

Durant la sessió, el cònsol menor també ha posat sobre la taula qui dels dos consellers seria ‘la minoria’ a partir d’ara, ja que des de la majoria entenen que només Josep Roig ha sol·licitat passar al grup mixt, per la qual cosa Rossend Areny continua formant part del grup socialdemòcrata. En canvi, Areny ha assegurat que continuaran fent una oposició conjunta i que volen fer-la sota el paraigües de grup mixt, tot i que Areny segueixi militant al PS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada