vives-torralbaEl Dr. Francesc Torralba impartirà una conferència oberta a tothom aquest vespre a les 21:00, a la sala d’actes de Santa Maria del Fener, a Andorra la Vella, sobre “El pensament social del Papa Francesc” en el moment en el que el Sant Pare compleix un any de pontificat.

El magisteri pontifici del Papa Francesc està mostrant un clar accent social, en sintonia amb el que va desenvolupar i escriure Jorge Maria Bergoglio en la seva etapa com a cardenal i arquebisbe de Buenos Aires. Conegut perquè denuncià la desigualtat en la seva Argentina natal, està en plena sintonia amb el pensament social de Joan Pau II. Ha denunciat, per activa i per passiva les fèrries estructures de pecat que ofeguen els ciutadans en la més estricta misèria i els converteixen en rebutjos humans.

Precisament, en el llibre que va escriure amb el Rabí Abraham Skorka, “Sobre el cielo y la tierra”, el Papa assenyalà: “en la nostra societat. abans podíem parlar d’opressors i oprimits. Amb el temps ens vam adonar que amb aquesta categorització no en teníem prou, calia afegir-ne un altra, la d’inclosos i exclosos. Avui dia la cosa s’ha tornat molt més salvatge i hi hem d’afegir un altre binomi antinòmic més: els que hi caben i els que sobren. En aquesta civilització consumista, hedonista, narcisista, ens estem acostumant que hi ha persones que són de rebuig. I entre elles ocupen un lloc molt important els ancians”.

Les estructures econòmiques i socials injustes són les que generen gran desigualtats, segons la opinió del Papa Francesc, i d’això i de més aspectes del seu pensament social en parlarà Francesc Torralba, gran coneixedor del pensament del Papa Francesc al llarg de la seva tasca pastoral en els anys de treball a Argentina i en l’actualitat.

La conferència és prevista per les nou del vespre a la sala d’actes de Santa Maria del Fener. L’entrada és lliure.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada