torralbaEl professor, filòsof i teòleg Francesc Torralba ha ofert, aquest dimecres al vespre, una conferència titulada El pensament social del Papa Francesc, en la que ha parlat del primer any del Papa i del canvi que està suposant per a l’església. Torralba ha definit el Papa Francesc dient que és especialment atent als més vulnerables de la societat, i que transmet el missatge que ‘no hem de ser indiferents a les persones que estan en situació de guerra o que ho passen malament’.

La sala d’actes de l’església del Fener s’ha omplert de persones que han volgut sentir les reflexions del teòleg Francesc Torralba, que ha analitzat el pensament del Papa a través dels seus missatges durant el seu primer any, que se celebrarà precisament aquest dijous.

Torralba ha remarcat que és un Papa ‘utòpic’, que pensa que ‘un altre món és necessari i possible, i que hi ha alternativa’. També ha assenyalat la vessant crítica del Papa Francesc amb ‘l’economia que idolatra el diner’ i que provoca desigualtats. A més, el teòleg també posa de manifest la gran referència del pensament social del Papa a la natura.

El teòleg Francesc Torralba ha opinat, a més, que en aquest any el Papa ja ha deixat veure que farà canvis importants a l’església, i tot i que considera que encara no s’han fet grans reformes, assegura que ‘té un programa de grans reformes i canvis en l’església perquè sigui més fidel a l’evangeli i més receptiva cap a la societat’. En el que sí que evidencia canvis Torralba és en la forma de ser del Papa i de comunicar-se amb la societat, i indica que ‘s’ha guanyat el cor de la gent; de gent propera a l’església i de gent molt allunyada’.

Tot i que Torralba opina que no se saben els canvis que es podran veure aviat, sí que ha indicat que a l’octubre se celebrarà un cicle sobre la família en què es podrien començar ‘algún canvi, alguna petita transformació’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada