La tercera reunió entre els sindicats de funcionaris i el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha tractat aquest dijous sobre la definició del nou model de jubilació. En destaca, segons ha explicat el portaveu de la Plataforma de Funcionaris, Joan Torra, la receptivitat del Govern a acceptar fer la mateixa aportació que els treballadors a la CASS per als complements de jubilació, al tomb del 2%. Tot i aquests ‘bons passos’, Torra ha reconegut que encara queden per tractar els temés més conflictius, referents a l’edat de jubilació obligatòria i de prejubilació.

En la reunió d’aquest dijous s’ha parlat dels complements de jubilació, i en aquest punt Torra considera que hi ha més receptivitat per part del Govern i que ‘hi ha hagut bons passos’ ja que la primera proposta era que els treballadors aportessin el 3% i el Govern l’1%. Els funcionaris van demanar que fos el mateix percentatge, i ‘el ministre no hi ha posat gaire inconvenient’ a que pugui ser un 2% el Govern i un 2% els funcionaris. Tot i així, Torra indica que no s’ha tancat cap acord en aquest sentit.

Els temes més conflictius, però, són els referents a l’edat de jubilació i prejubilació, i això es tractarà en futures reunions. Per això Torra ha opinat que ‘el ministre està ensenyant les cartes bones que li deu interessar’, que ‘potser més endavant haurem de jugar i descobrir alguna carta que no ens vol ensenyar’.

A més, el portaveu de la Plataforma de Funcionaris ha recordat que no s’està negociant i que no es tancarà res fins que no tinguin un esborrany o projecte de Llei, que haurà de comptar amb l’informe de la Comissió Consultiva. Torra ha dubtat si s’arribarà amb la mateixa participació al final de les reunions, ja que tal com ha indicat, en aquesta ja hi han faltat els dos sindicats de la Policia, el SIPA i el CFPA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada