Tornen les Janeiras a Andorra

Les tradicionals cançons de les Janeiras visitaran durant els propers caps de gener les diferents parròquies del Principat, i com sempre ho farangràcies al Grup de Folklore Casa de Portugal.

Aquesta iniciativa cultural que s’inicia el proper dissabte dia 13, i ve de la trdició que durant el mes de gener grups de jovent visiten porta a porta diferents institucions, llars particulars, establiments comercials i esglèsies per tal de desitjar-los bona sort de cara a l’any que ara s’inicia.

Els membres del Grup, abillats per l’ocasió, porten per 13è any consecutiu, la tradició a Andorra, concretament davant una trentena de locals i un cop acabada aquesta iniciativa cultural, el dia 28 de gener, realitzaran una trobada de confraternització per degustar els diferents productes alimentaris que els cap de casa regalen als cantaires, com mana la tradició.

Enguany, vàries esglèsies del Principat s’han adherit a la iniciativa i a més a més de participar a la eucaristía, els membres del Grup oferiran una cantada de Janeiras. Les cantades seran el dia 13 a les 19h30 a l’Esglèsia de Sant Cornèli i Sant Cebrià a Ordino, el dia 14 a les 12h a Sant Esteve a Andorra la Vella, el dia 20 a les 19h30 a Sant Miquel de la Mosquera a Encamp, el dia 21 a les 12h30 a Sant Pere Màrtir a Escaldes-Engordany i finalment, el dia 28 a l’eucaristía de les 12h a la Catedral de Santa Maria d’Urgell amb la presència de Joan-Enric Vives.

La component solidària de les Janeiras arribarà també als residents i familiars de la Residència el Cedre i de la Residència SARquavitae Salita a Escaldes-Engordany que també podran gaudir d‘aquesta tradició lusitana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.