Les GSeries 2019 obriran la competició el 12 de gener amb tot un seguit de novetats. De les dues categories actuals es passa a cinc, ja que s’incorporen dues rodes motrius, buguis i ‘car cross’. I aquest augment de categories ve acompanyat també de més dies de competició. Així, cada cap de setmana dels mesos de gener i febrer en què es disputin les proves hi haurà curses tant el dissabte com el diumenge, tal com ha explicat el responsable d’organització de les GSeries i director del circuit Andorra-Pas de la Casa, Àlex Bercianos, que ha destacat també que s’estrena a més un edifici nou amb nou boxes.

Així, i tal com s’ha esmentat, les curses arrencaran el 12 i 13 de gener. S’ha escollit aquesta data a demanda dels pilots, tal com ha comentat Bercianos, ja que per a molts era complicat haver de tramitar les llicències si arrencaven al desembre. La següent cita serà el 26 i 27 de gener i posteriorment hi haurà tres caps de setmana de competició al mes de febrer, els dies 2 i 3, 16 i 17, i 23 i 24. Bercianos s’ha mostrat convençut que amb els canvis es podrà “arribar a més gent” i que per tant hi haurà més pilots que s’animin a “explorar les virtuts” d’aquesta competició. A més, s’espera que hi hagi una bona representació de pilots del país i que els joves, gràcies a la recuperada categoria de dues rodes motrius, s’animin a participar.

Així mateix s’ha destacat l’impacte que té aquesta competició tant al país com a l’exterior. De fet, el responsable de les GSeries ha manifestat que l’any passat les curses es van poder veure per catorze canals de televisió de 111 països i amb un impacte d’uns 600.000 espectadors.

Un dels pilots que l’any passat va participar en les GSeries i que aquest any repeteix és Albert Llovera, que ha recordat que va guanyar dues de les quatre proves que va disputar i que, a banda de ser “molt divertit”, serveix als pilots per preparar-se per a les seves diferents modalitats. “Ens fa més forts”, ha remarcat. En aquesta edició, participarà en les cinc proves de les GS2 en què competiran uns set vehicles.