Torneig de bàsquet a la Seu per a discapacitats amb més de 250 participants

Aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la presentació del vuitè Torneig Ciutat de la Seu d’Urgell de Bàsquet per a persones amb discapacitat intel·lectual que se celebrarà aquest dissabte, 14 de maig, al Palau Municipal d’Esports de la capital alturgellenca on hi participaran més de 250 esportistes.

En la presentació d’aquest torneig, que s’emmarca dins del projecte Airam de l’AE Sedis Bàsquet, l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, ha manifestat que “des de l’Ajuntament fem una crida a tots els urgellencs i urgellenques que participin d’aquesta festa anual tot omplint la graderia del palau d’esports i animar als nois i noies dels dos equips del Sedis Airam participants en aquest torneig”. Batalla també ha volgut remarcar “l’excel·lent feina d’integració d’aquestes persones gràcies al Projecte Airam a través d’un esport tan propi de la Seu com és el bàsquet”.  El torneig: 18 equips de 12 clubs catalans i un andorrà

El coordinador del projecte Sedis Airam, Climent Baraut, ha explicat que “aquest torneig que es va iniciar fa vuit anys amb quatre equips ha anat augmentant la participació, i tot els equips volen repetir cada any”. Enguany hi participaran 18 equips representants de 12 clubs catalans i 1 andorrà.

El torneig, tot i no ser competitiu, s’organitza en tres grups segons els nivells de joc dels equips. A part del SEDIS AIRAM, amfitrió del torneig, els clubs participants seran: el Mediterrani, de Pineda de Mar; el Xamfrà, de Sant Feliu de Llobregat; el Olymipics, d’Andorra; el Fedamar Boet, d’Arenys de Mar; l’Horitzó, de Rubí; el Ziga Zaga, de Valls; l’Asvolcall Down, de Lleida; el Kedem, de Blanes; el Junts en acció, de Sant Pere de Ribes; el Tastidis, de Sant Joan Despí, l’Amisol, de Solsona; i l’Acudam, de Mollerussa.

El torneig, que es disputarà al llarg del dissabte al matí, s’organitza en dues fases. En una primera fase els equips s’enfronten a dos rivals del seu grup que els ha tocat per sorteig. Seguidament se celebra una segona fase eliminatòria dels quals en sortiran els finalistes i finalment els guanyadors.

Així doncs al llarg del tot el matí, entre les deu i les dues del migdia, es disputaran tres partits de forma simultània a les pistes del Palau d’Esports. Els partits tenen una durada de 20 minuts dividits en dues parts. Durant tot el matí els participants que no disputin partit podran gaudir de jocs a la pista poliesportiva situada a fora del Palau.

Els organitzadors calculen que al voltant d’unes 400 persones entre jugadors, tècnics, acompanyants i familiars ompliran el Palau d’Esports de la Seu. En acabar la jornada esportiva tots els participants participaran d’un dinar de germanor a la pista poliesportiva i posteriorment d’una discomòbil.

Som Airam, curtmetratge multimèdia

Per la seva part, el president de l’AE Sedis, Pere Porta, ha subratllat que el Sedis Airam és una “secció molt important pel nostre club que fa una tasca, des de de la normalitat, d’integració de persones amb discapacitat intel·lectual”.

Porta també ha explicat que el torneig inclou enguany una jornada prèvia a la competició esportiva per donar a conèixer la tasca que es realitza al Sedis Airam a la qual està tothom convidat. El divendres, 13 de maig, a les vuit del vespre, s’estrenarà el curtmetratge multimèdia “Som Airam” del fotògraf Ferran Queralt. Així mateix durant els dos dies es podrà visitar al Palau d’Esports l’exposició fotogràfica “De capacitats i discapacitats” del mateix autor.