“Tornar a sentir per tornar a viure”, el projecte solidari de la Titan Desert torna per tercer any consecutiu al Marroc

La novena edició de la Titan Desert by GARMIN explicarà, per tercer any consecutiu, amb el projecte “Tornar a sentir per tornar a viure”, organitzada per Fundació Repsol, Gaes Solidària i RPM Events. L’objectiu de la campanya és combatre els problemes d’audició dels habitants de les poblacions marroquines properes al pas de la carrera, que es disputa entre el 27 d’abril i el 2 de maig.

Després de l’èxit de les edicions anteriors, la caravana solidària tornarà a realitzar les revisions auditives necessàries, a més d’adaptar audiòfons a aquelles persones que ho necessitin de forma gratuïta. L’equip, format per metges audioprotesistes voluntaris, va a tractar uns 30 pacients al dia, gràcies a la logística organitzada per Fundació Repsol, que manté el seu compromís per la millora de la qualitat de vida a Àfrica.

Els controls auditius i l’adaptació d’audiòfons digitals es realitzaran dins d’un camió habilitat i insonoritzat. L’equip està format per voluntaris de Gaes Solidària, així com per un traductor i un encarregat de l’organització de RPM Events.
Fundació Repsol i Gaes Solidària tornen a demostrar el seu compromís amb el Marroc i el seu suport a les causes humanitàries mitjançant aquest projecte que transcorrerà de forma paral·lela a la carrera.

En l’edició de 2013 es van realitzar un total de 243 revisions, es van adaptar 54 audiòfons i es van netejar 79 oïdes a homes i dones d’edats compreses entre els 3 i els 68 anys. La iniciativa es realitzarà, de nou, en col·laboració amb la Association Sijilmassa Pour Integration donis Sourd-Muets Arfoud, situada en Erfoud, i el Grup Xaluca.

A més, RPM *Events ha impulsat la formació, a càrrec dels audioprotesistes de GAES Solidària, d’una persona local, per poder revisar els aparells al Marroc. I és que la Titan Desert by GARMIN, des que s’iniciés en 2006, sempre ha volgut vincular les accions solidàries a la seva naturalesa esportiva.