La  Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell ha tornat a organitzar enguany la Setmana de Cinema Espiritual, orientada especialment al infants i joves, però també oberta al públic adult en general. Aquesta serà la sisena edició d’aquest esdeveniment, que implica mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius del Principat, també de les comarques catalanes frontereres. Es durà a terme entre el 6 i el 10 de novembre. Enguany es preveu la participació d’uns 2.000 escolars.

Les projeccions seran als cinemes del centre comercial Illa Carlemany del Principat d’Andorra en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per al públic adult que serà el dimecres dia 8 de novembre a les 20:30 hores. L’entrada és gratuïta, i el Bisbat d’Urgell s’encarrega del transport dels escolars.

Amb el lema “Fes tu el mateix”, el cicle vol explicar que més enllà del cinema religiós, la imatge audiovisual i el cinema s’obre a la dimensió transcendent de l’antropologia. Mentre que el cinema religiós inclou aquelles pel·lícules que tracten de personatges, temes, relats o institucions directament religioses; el cinema espiritual aprofundeix en l’expressió de la preocupació religiosa, filosòfica, estètica i social des d’una perspectiva humanista que permet reconèixer d’una forma, explícita o implícita, en el misteri de l’ésser humà el misteri de Déu. 

Aquesta activitat va dirigida a tots els alumnes de 5è i 6è curs de primera ensenyança o primària i els alumnes de secundària i batxillerat, no només els inscrits a l’assignatura de religió. l’organització vol que sigui una activitat d’educació amb valors oberta a tothom.

S’han triat tres pel· lícules per oferir diferents aspectes i arribar a diferents destinataris

                “LO QUE DE VERDAD IMPORTA” Per alumnes de 3r cicle de Primària i 1r cicle de Secundària, del director Paco Arango (2017) – Estats Units.

                «LA BUENA MENTIRA» Per alumnes de 2n cicle de Secundària i Batxillerat, del director Philippe Falardeau (2014) – Estats Units.

                «IGNACIO DE LOYOLA» Per adults. Dimecres 8 novembre a les 20:30h; dels directors Paolo Dy i Cathy Azanza (2016) – Espanya i Filipines –

Aquest esdeveniment es duu a terme des de l’any 2012. En la primera edició van participar els nois i noies de secundàries de les escoles confessionals i poc a poc es van anar incorporant diferents escoles de primera ensenyança del sistema educatiu andorrà i les escoles de primària del sistema educatiu espanyol, i de l’Institut Espanyol. El 2014 es van incorporar alumnes del Lycee Comte de Foix i es va iniciar la participació d’instituts de la província de Lleida com Artesa, Oliana i La Seu d’Urgell. L’any passat es van afegir els alumnes del Col·legi dels Pirineus i l’escola La Salle de la Seu d’Urgell.

Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada