Torna la Fira d’Andorra la Vella entre el 25 i el 27 d’octubre

Entre el divendres 25 i el diumenge 27 d’octubre l’envelat del Parc Central tornarà a acollir la Fira d’Andorra la Vella, que enguany arriba a la 41a edició com a un esdeveniment més que consolidat. Els més de 10.000 metres quadrats de zona expositiva (distribuïts entre l’envelat, el passeig del riu i la plaça de la Rotonda i els exteriors del Parc Central) donaran cabuda als prop de 170 expositors que participaran en aquesta cita comercial, que anualment mou un gran volum de negoci i suposa, alhora, un aparador fonamental de les associacions i entitats del país. En aquest sentit, una seixantena d’expositors empresarials, relacionats amb el turisme, l’oci, l’esport, la vida sana activa, les energies renovables i els vehicles, conformaran el gruix de la mostra. També hi haurà un espai destacat, que aquest 2019 guanya superfície, dedicat als productors agrícoles i artesans d’Andorra amb la participació de 18 expositors.

Entre les novetats, tal com ha anunciat la consellera de Promoció Turística i Comercial i Recursos Humans, Mònica Codina, destaca el desenvolupament de l’App de la Fira on es podrà consultar tot allò relacionat amb la mostra. Des de la localització i la informació de les empreses i entitats participants fins a l’agenda activitats de cadascuna de les tres jornades. L’aplicació també permetrà, a la llarga, disposar d’estadístiques del volum de visitants que ha tingut cada expositor. “La Fira havia de fer un salt endavant en l’àmbit de les noves tecnologies, era una evolució necessària. Ara a través del mòbil l’usuari podrà saber què hi ha i quines activitats es fan en cada moment”, ha exposat la consellera.

L’estand institucional del Comú d’Andorra la Vella, d’altra banda, es dedicarà a l’exposició Memòries de la construcció de l’avinguda Meritxell amb un recorregut interactiu, entrevistes i material gràfic que mostraran el procés d’edificació de l’avinguda Meritxell entre 1930 i 1977. El projecte és una iniciativa del Comú amb la col·laboració del Govern.

 

La Fira d’associacions

En paral·lel, l’envelat interconnectat amb el gran espai d’estands comercials, serà l’escenari de la 9a Fira d’Associacions, amb mig centenar d’entitats sense ànim de lucre participants de l’àmbit de la cultura, l’esport, la cooperació, l’educació i el medi ambient. Una vintena d’entitats, a més, oferiran tota mena d’activitats culturals i exhibicions a l’escenari de l’envelat.

L’estand del departament de Participació Ciutadana, tal com ha exposat el conseller Alain Cabanes, es dedicarà aquest any a explicar d’una manera molt gràfica què és i quins són els principals àmbits d’actuació del servei. “Perquè és molt important que es conegui l’activitat de les associacions que hi ha a la parròquia i al país i els valors que defensen”, ha remarcat.

Un cop s’acabi la mostra s’iniciaran els treballs de desmuntatge de l’envelat perquè l’aparcament del Parc Central torni a estar plenament operatiu per al pont de Tots Sants. El pàrquing recuperarà, doncs, les 540 places disponibles només quatre dies després que hagi finalitzat l’esdeveniment, és a dir, a partir del 31 d’octubre, en previsió de l’elevada afluència turística pel pont de Tots Sants.