Torna el Pessebre Vivent d’Escaldes

pessebreLa consellera de Cultura del Comú d’Escaldes-Engordany, Núria Barquin, ha presentat els detalls del projecte de recuperació del Pessebre Vivent.

Més de 50 anys després, la parròquia escaldenca reviurà les representacions del pessebre. Serà els dies 20 i 21 de desembre i el 3 i 4 de gener a les 20.30 h la part alta d’Escaldes-Engordany. Les entrades, a un preu de 3 euros, es posaran a la venda a partir de la setmana vinent a l’Oficina de Turisme de la plaça Santa Anna i al Servei de Tràmits del Comú.

De moment, s’ha previst un aforament limitat de 300 persones per funció en tant que el Pessebre Vivent es desenvoluparà en un espai concret de la part alta: la plaça Santa Anna, plaça de l’església, voravia de l’aparcament del Casino i hotel Valira. Per aquest motiu, es tallarà el trànsit rodat de la zona de les set de la tarda a les onze de la nit, durant les quatre dates de representació i el carrer Santa Anna es canviarà de sentit de circulació.

El Pessebre Vivent compta amb més d’un centenar d’actors i figurants de tot el país i amb la participació de tot el cos dansaire de l’Esbart Santa Anna, la coral d’Escaldes-Engordany i la coral d’infants de l’escola de música. Entre el repartiment de l’obra hi ha 40 adults i 20 menors amb paper, 10 figurants adults i 10 figurants menors d’edat. Tots les persones que estan participant als assajos ho fan de manera altruista. A més, s’ha de tenir en compte totes les persones que participaran en el muntatge tècnic de llum i so i el decorat.

Tal i com ha indicat la consellera de Cultura, el Pessebre Vivent es recupera en el marc del centenari del naixement d’Esteve Albert, pioner al nostre país d’aquesta representació. D’aquesta manera, s’ha respectat el guió d’Albert i només s’han introduït algunes modificacions en el guió. Fins al moment, ja s’han portat a terme més d’una desena d’assajos sota la direcció d’Irina Robles i el 14 de desembre es farà l’assaig general.

El Pessebre Vivent comptarà amb un decorat únic fet expressament per les representacions amb dues portes d’entrada de 8 metres situades a l’avinguda Copríncep de Gaulle i a l’avinguda Carlemany (a l’alçada de l’església).

PARTICIPACIÓ DELS COMERCIANTS DE LA ZONA

El Pessebre Vivent és un projecte del poble i per al poble. Per aquest motiu, els comerciants de la zona també hi seran presents participant al mercat on vendran productes, mentre transcorre la representació.

DOCUMENT DEL PESSEBRE VIVENT

Perquè quedi constància de la importància d’aquest projecte, tant en el passat com en el present, el Comú d’Escaldes-Engordany ha encarregat un documental a Lluís Casabella. Els objectius d’aquest documental són: documentar en vídeo el procés de recuperació de la tradició i el procés de creació del Pessebre Vivent d’Escaldes Engordany, parlar, entrevistar i sobretot escoltar a les persones que van participar a les antigues representacions del Pessebre Vivent, i establir un lligam entre el passat i el present, formar part del dia a dia de l’equip encarregat de la representació del Pessebre Vivent, per mostrar el procés de treball, les emocions, sensacions i sentiments a l’hora d’afrontar un projecte com aquest. I per últim, posar en valor el moment històric que aquestes personen estan vivint i produir una pel·lícula que interessi i emocioni a les persones, més enllà del grup directament implicat en el projecte.

CONCURS D’INSTAGRAM

Per captar les millors imatges del Pessebre Vivent es posarà en marxa un concurs d’Instagram perquè el públic publiqui les imatges de les representacions o, fins i tot, les persones que en formaran part. El guanyador/a del concurs s’emportarà dues entrades a l’Inúu i per la roda itinerant més gran d’Europa. Per participar-hi és molt senzill: s’haurà de seguir la compte del Comú a Instagram que és comuee i etiquetar la fotografia amb #pessebreescaldes. A més totes les fotografies serviran per tancar el documental del Pessebre Vivent. 

Text i foto: e-e.ad

TOTES LES NOTÍCIES