Demà divendres, dia 12 d’octubre, a les 6 de la tarda arrenca el Jove Voluntariat Lector amb la col·laboració de la fundació filantròpica Bomosa.

El JVL va néixer ara fa 6 anys en una classe de llengua tot fent una ànalisi d’un text sobre la solidaritat. Els alumnes es van qüestionar com podien posar la llengua i la veu al servei dels altres i, a partir d’aquí, van decidir anar a llegir als padrins.

La iniciativa va sorgir del Col·legi dels Pirineus però de mica en mica s’hi han anat adherint les diferents escoles del país de tots els sistemes educatius. Avui ja és un projecte més que consolidat i any rere any estudiants d’edats diverses (entre 15 i 18 anys) s’agrupen els divendres a la tarda per anar a llegir poesia i relats de tot tipus. Els més creatius fan lectures dramatitzades, d’altres s’atreveixen a fer recitals musicals i fins i tot hem pogut gaudir d’espectacles de màgia. El fet que sigui un voluntariat fa que d’entrada es plantegi com un projecte d’enriquiment personal i és que amb el JVL els joves no només incrementen les seves habilitats comunicatives, sinó que també prenen consciencia social a través del contacte amb la gent gran. Entenir els padrins i fer-los passar una bona estona és un dels objectius principals, però també es promou la importància de la llengua, el valor de la paraula.

Divendres vinent s’inaugura la temporada a la residència El Cedre a les 17.30 i un any més els estudiants setmana rere setmana faran riure i emocionar els padrins del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada