L’Optimot ha llançat a Twitter, des del 4 fins al 17 d’abril, la tercera edició del concurs de Sant Jordi amb el lema «Per Sant Jordi, clava-la amb l’Optimot!», que enguany s’afegeix a la commemoració de la figura i l’obra de Pompeu Fabra en l’any de la celebració dels 150 anys del seu naixement i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. Per fer-ho, el concurs proposa als seguidors de l’@Optimotcat que enviïn una història breu, com a màxim de 280 caràcters, inspirada en la vida o l’obra del Mestre. A més, els microrelats han de contenir el nom de Fabra o algun derivat del seu cognom correctament format, com ara fabriàprefabrià, postfabrià, etc.

Per optar als premis és imprescindible ser seguidor del compte @Optimotcat i també del de l’Any Fabra (@AnyFabra). A més, cal que el tuit sigui lingüísticament correcte i que tingui l’etiqueta #StJordiÒptim. També es valorarà la inclusió de novetats normatives —que es poden consultar a Optimot / Nova gramàtica i ortografia. Per il·lustrar la història, d’altra banda, es pot incloure en la piulada una imatge o un GIF.

Es proposa un exemple com a inspiració:

La correctora desesperava. Era un text ‘prefabrià’? Era ple de ‘ch’ i ’y’! Els traductors automàtics també han fet molt de mal… Oh, un ‘adeu’ sense accent? Això vol dir que el text és recent! La moral: “Cal no abandonar mai ni la tasca ni l’esperança”. #StJordiÒptim @Optimotcat @AnyFabra

Des del compte @Optimotcat es repiularan els microrelats que s’hagin publicat entre el 4 i el 17 d’abril i que compleixin els requisits. Es valorarà que la història basada en la vida i l’obra de Pompeu Fabra quedi ben contextualitzada dins el microrelat i que el text estigui escrit correctament, però també que sigui creatiu, original i inèdit. S’hi pot participar amb tantes piulades com es vulgui, però cada participant només pot optar a un premi.

El dia 20 d’abril s’anunciaran els guanyadors. El primer classificat s’endurà una tauleta; els tres primers classificats guanyaran una subscripció anual al carnet TR3SC cadascun, i els deu primers classificats rebran inscripcions per a dues persones a la Ruta Pompeu Fabra.

El concurs de Sant Jordi l’Optimot és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2018 i té la col·laboració de TR3SC, club de cultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada