circEl Cirque du Soleil tornarà aquest juliol a l’aparcament del Parc Central amb un nou espectacle exclusiu per a Andorra. Realitzarà disset funcions més, començant una setmana abans que l’any passat -el 5 de juliol- i ampliant les representacions a tots els dijous. S’oferiran 500 places més assegudes per funció -passant de 1.500 a 2.000- sense incrementar el total de l’aforament que continuarà sent de 5.000. Segons ha explicat el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, els costos totals -un cop feta la suma i resta de despeses i ingressos en relació l’any passat- pugen un 4,7%, amb un 70% més de representacions. Així, el Cirque du Soleil cobrarà 2.368.000 d’euros lliures d’impostos, és a dir, un 7,7% més que el 2013, i Andorra Turisme també veurà incrementades les despeses de logística amb un cost de 300.000 euros, un 10% més. Per contra, el Govern preveu un increment d’ingressos de 300.000 euros, és a dir, un 57% més que l’edició passada. La presència del Cirque du Soleil a Port Aventura en les mateixes dates ha comportat que es negociessin contrapartides, entre els quals la rebaixa de les tarifes en un 10% i la comunicacció i publicitat del nou espectacle a través dels canals propis del Cirque.

Després de la gerra d’aigua freda que va representar saber que el Cirque du Soleil s’intal·laria a Port Aventura durant l’estiu del 2014 per representar l’espectacle Kooza i que es veia perillar la presència a Andorra com l’estiu passat, aquest divendres va arribar la confirmació que la companyia s’instal·larà a l’aparcament del Parc Central de nou.

Aquest cop, però, ho farà per estar-s’hi més temps: 17 funcions -o sigui 7 més, és a dir, un 70% d’increment- que començaran el cap de setmana anterior, el 5 de juliol, i acabaran en plena Festa Major d’Andorra la Vella, el 2 d’agost. Les representacions s’ampliaran també als dijous, a més dels dimarts, divendres i dissabtes com l’any passat.

També es veuran incrementades el nombre de places assegudes per funció: de les 1.500 que hi havia passaran a ser 2.000, però sense que es vegi augmentat l’aforament total, que continuarà sent de 5.000 persones. Això fa un total de 85.000 espectadors durant totes les representacions.

Els costos s’incrementaun 7,7% pel que fa als honoraris del Cirque du Soleil -2.368.350 euros- i un 10,3% per a Andorra Turisme a l’hora de facturar la logística -700.000 euros-. Segons han explicat el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, i el director d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, la previsió és que la xifra total del cost -un cop feta la resta amb els ingressos- passi a ser un 4,7% més que l’any 2013, ja que s’espera recaptar 300.000 euros.

Camp ha qualificat aquestes xifres de ‘molt bones’ en la relació qualitat, preu i nombre de representacions.

L’espectacle continuarà sent únic, ideat exclusivament per a la seva estada a Andorra i tindrà un nou nom, cosa que suposa, segons ha manifestat el propi ministre de Turisme i Medi Ambient, un avantatge respecte l’estada del Cirque du Soleil a Port Aventura on hi estan de gira amb l’espectacle Koozan.

Un altre dels avantatges respecte Port Aventura serà el preu: les entrades assegudes del nou espectacle a Andorra valdran 15 euros; mentre que al parc temàtic de la Costa Daurada giren al voltant d’una mitjana de 70 euros.

Francesc Camp ha explicat que la primera de les contraprestacions que s’havien negociat era que es fes un contracte de dos anys i que la companyia renunciés a qualsevol actuació en un radi de 300 quilòmetres. Al no ser possible, la negociació es va basar en la rebaixa del preu i en la comunicació i publicitat de l’espectacle d’Andorra través dels seus canals.

Així, l’espectacle d’Andorra serà present en les representacions que el Cirque du Soleil faci a d’altres espectacles en diferents ciutats europees d’Alemanya, Regne Unit, França, Bèlgica, Holanda… i també d’Israel. També es publicitarà a través del seu web i es faran dos enviaments de coreus electrònics a la base de dades del propi Cirque de Soleil amb més de cinc milions de membres.

Camp i Budzaku també han assegurat que hi haurà més entrades disponibles per a la gent del país. Tot i que encara no ha precisat quantes (l’any passat es van posar en circulació 11.000 places de les 34.000 totals), el ministre ha insistit en què l’espectacle es fa de cara a l’atracció de turistes.

El 2015, també

De cara al 2015, el ministre ha explicat que al contracte també hi figura que ‘si l’any que ve repetim, i ho diem abans 31 desembre del 2014, i fem el mateix nombre de representacions amb un espectacle nou, ens mantenen les condicions econòmiques’. Francesc Camp espera així anar consolidant any a any la presència del Cirque du Soleil a Andorra i que ‘sigui un referent del país’.

Pel que fa a la promoció de l’espectacle comença aquest dimarts mateix, a Fitur. Budzaku ha assegurat que enguany es disposa d’una mica més de temps per parlar amb els operadors turístics, i que ‘paral·lelament és feina dels hotels d’Andorra per mirar la possibilitat de potenciar la creació de paquets dins del mes de juliol i part d’agost’.

1 comentari

  1. Aixo es tirar diners per la finestra.. Es clar que la cultura es important pero amb aquest preu, no.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada