llevant seu

Un any més, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, en col·laboració amb diversos consistoris i entitats i particulars dedicats a la recerca, enceten un nou cicle de “Desenterrant el passat”, amb diverses conferències sobre l’arqueologia de la comarca de l’Alt Urgell.

El cicle començarà el proper divendres, dia 2 d’octubre, amb una xerrada de l’arqueòleg urgellenc Òscar Augé, dedicada a l’estudi arqueològic de les muralles de la Seu d’Urgell, dut a terme a principis de l’any present per encàrrec de l’Ajuntament de la ciutat. Entre les conclusions del seu estudi, Augé presentarà una proposta evolutiva del recinte murallat de la Seu d’Urgell, que planteja un procés més complex d’allò que tradicionalment s’havia pensat, i una interessant troballa que es podria correspondre amb la perduda església del Sant Sepulcre. La xerrada tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell a partir de les 20.00 h.

En la present edició es preveuen cinc conferències i una sortida guiada a visitar les pintures rupestres del Roc de Rombau de Peramola. A banda del primer acte d’aquest nou cicle del proper divendres dia 2 d’octubre, la resta de les xerrades tindran lloc a Tuixent, Castellciutat, Arsèguel i Bescaran, d’acord amb la voluntat manifestada per les entitats organitzadores d’arribar a un ample públic comarcal.

El cicle “Desenterrant el passat” de l’any 2015 comptarà amb les accions següents:-          Divendres, 2 d’octubre: xerrada “Les muralles medievals de la Seu d’Urgell. Una aproximació des de l’arqueologia”, a la Seu d’Urgell, a càrrec d’Òscar Augé Martínez.

–          Diumenge, 4 d’octubre: Sortida guiada al Roc de Rombau per conèixer les pintures declarades Patrimoni de la Humanitat, a càrrec del Grup d’Arqueologia de Peramola.

–          Dissabte, 10 d’octubre: xerrada “Les fargues de la vall de la Vansa i Tuixent. El valor del ferro al Pirineu”, a Tuixent, a càrrec de Carles Gascón Chopo.

–          Divendres, 16 d’octubre: xerrada “Les fortaleses de Castellciutat. L’estela de Vauban al Pirineu català”, a Castellciutat, a càrrec d’Albert Villaró i Boix.

–          Divendres, 23 d’octubre: xerrada “Història d’un camí, un camí amb història. El camí Cardoner a la cara nord de la serra del Cadí”, a Arsèguel, a càrrec de Carlos Guàrdia Carbonell.

–          Dissabte, 31 d’octubre: xerrada “Dolmen de la Llosa de Bescaran, passat i futur. De la recerca a la difusió”, a Bescaran, a càrrec de Gerard Remolins Zamora.

Fotografia: Aspecte de la façana occidental de la Seu d’Urgell. Òscar Augé.

2 comentaris

  1. En que s´ha de pensar en que no puguin passar en avui dia , amb els coneixaments com Drets humans a uns mals comportaments dins de la Legalitat , a mal Consentiment ,, La salud de les persones ha de ser portada a visites en qualsevol tipus de enfermetat o d´accident , o be de tots com pagada per tots ,,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada