Torna el cole, torna el ciberassetjament

ciberassetjament

En  els últims anys una nova preocupació ha irromput en totes les escoles espanyoles. A l’assetjament escolar, forma execrable de violència que pateixen per desgràcia alguns alumnes a l’escola, cal afegir l’anomenat ciberassetjament.

Amb la tornada a l’escola, els pares tenen un nou motiu pel qual preocupar-se. És per aquest motiu que la companyia de ciberseguretat espanyola ESET, ha elaborat un document en el qual tracta de donar eines per als pares i mares per tal que puguin detectar si els seus fills estan patint assetjament.

En contra del que podríem pensar, saber si un fill està sent assetjat cibernéticamente pels seus companys no depèn exclusivament de saber més o menys de tecnologies. En gran part es tracta de prestar atenció al comportament dels fills.

El primer dels consells és el de tractar d’analitzar les respostes del nostre fill. Els canvis de comportament bruscs (que també poden ser resultat de la pubertat) poden ser un indicador que les coses a l’escola han canviat.

També cal prestar atenció als canvis que puguin produir-se en el terreny físic. Pèrdua de pes, estrès o falta de son poden estar darrere de l’assetjament i ciberassetjament.

El nostre fill era un addicte a les xarxes socials i de sobte ha decidit sortir-se de elles sense donar explicacions? Pot ser que estigui fugint d’alguna cosa ocorregut en l’entorn virtual. En un món en el qual els joves surten al món a través de les xarxes socials, és un motiu de preocupació que els nostres fills decideixin desaparèixer.

De la mateixa manera, és igualment important adonar-se de si els fills estan duent a terme un moviment homòleg en l’entorn real. Si ja no surt amb els amics, si ja no vol saber res de la seva família, podria estar patint l’anomenat bullying.

Amb tot, no podem responsabilitzar únicament als pares de detectar si hi ha assetjament sobre els seus fills. És per aquest motiu que ESET commina els centres educatius a formar els seus estudiants en matèria de seguretat virtual i prevenció contra l’assetjament.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES