“Tot el que sempre has volgut saber sobre la vida sexual de Shakespeare (i mai no has gosat preguntar)”. Aquest és el títol amb el que Torb Teatre hem batejat el nostre segon espectacle que s’estrenarà el proper dia 15 de juny a les 21h a la Nau Ivanow de Barcelona.

Torb Teatre porta dos mesos assajant l’obra basada en els Sonets de Shakespeare i som a punt de començar la seva segona aventura després d’Obaga. Com ja havíien assegurat anteriorment els integrants del grup, la temàtica pirinenca ha sigut apartada momentàniament per assolir una temàtica universal com l’amor i el desamor. Amb el títol proposat volen aportar un toc lúdic i proper als 37 sonets escollits.

La segona producció té un caire similar al d’Obaga pel que fa la producció, amb el mateix repartiment que l’anterior i amb un pressupost encara més reduït, pagat íntegrament per Torb Teatre. Pel que fa a l’obra, la temàtica és absolutament diferent.

Els sonets de Shakespeare són una genialitat del dramaturg més conegut, representat i fins i tot venerat de tots els temps, un material que, per tractar-se de poesia, ha quedat a l’ombra de les seves obres de teatre. S’han volgut endinsar en aquest món fascinant per fer-ne un muntatge teatral. Al principi els semblava una idea arriscada, potser fins i tot insensata. Però a mesura que han anat descobrint els sonets, s’han adonat que en ells hi és tot Shakespeare: l’enamorament irrefrenable de Romeo i Julieta, la vaporositat i la fragilitat de l’amor d’El somni d’una nit d’estiu, la gelosia que corromp l’ànima d’Otel·lo, la por al pas del temps d’El rei Lear, la perfídia i la manipulació de Macbeth, l’odi i la set de destrucció de Ricard III. Els sonets destil·len a cada vers l’essència de les obres del gran dramaturg, l’essència de l’ànima humana amb tots els seus clarobscurs.

En el cas dels sonets, aquesta essència gira en torn de l’amor i el sexe, amb un triangle amorós com a eix d’una història que esdevé universal.

El que pretén explicar aquest espectacle no és una història d’amor i desamor, sinó la història de l’amor i el desamor, amb totes les seves facetes, des de les més pures a les més cruentes. Ofereixen un muntatge on, a través de la paraula i la música, viatjarem per aquestes facetes del cor amb què tots ens podem identificar.

Perquè els humans som així: com Shakespeare ens va descriure. Tot el que tenim de bo i de dolent és a les seves obres. I tot el que hi ha a les seves obres ho trobareu als sonets.

(Text i foto: Torb Teatre)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada