Top 10 de les pelis imprescindibles del 2017

El 2017 ha estat un any molt interessant i intens de cinema. Com ja és tendència els darrers anys, les seqüeles, remakes i les pel·lícules que pertanyen a franquícies o sèries cinematogràfiques han dominat la gran pantalla. De les 20 més taquilleres a tot el món, només Coco, Dunkirk i The Boss Baby han estat films originals sense cap lligam a alguna altra pel·lícula.

Us deixo amb el meu top-10 de les millors pel·lícules de l’últim any:

  1. Spider-Man: Homecoming. Han hagut de passar anys, reboots i 2 actors més per la pell de Peter Parker, però per fi Marvel va aconseguir fer la pel·lícula d’Spider-Man més rodona fins ara. Un Spidey adolescent, a l’institut, i on es veu com creix i madura contraposat a un heroi més adult com Iron Man. Un “coming of age”, fent homenatge a films de John Hughes com The Breakfast Club, del que segurament és el superheroi més icònic de tots.

 

  1. Baby Driver. L’últim film d’Edgar Wright és una autèntica delícia desde la primera escena. L’ús de la música a pràcticament cada escena és perfecte i compta amb la que segurament és la millor banda sonora de l’any. Una comèdia amb tocs d’acció propulsada per uns protagonistes esplèndids i uns secundaris que roben cada escena on surten, especialment Jamie Foxx i John Hamm.

 

  1. War for the Planet of the Apes. La conclusió de la trilogia de Cèsar no arriba potser al nivell de les seves dues predecessores, però és una magnífica pel·lícula que explora una vegada més les pors de l’ésser humà quan s’enfronta a un element que desconeix, i per tant tem, com en aquest cas els simis. La interpretació d’Andy Serkis torna a ser espectacular i digne d’un reconeixement per les criatures generades per ordinador que de moment no arriba.

 

  1. John Wick 2. Ningú va pronosticar l’èxit de la primera part, i sabedors que l’espectador es va quedar amb ganes de més, Keanu Reeves torna a les nostres pantalles per oferir-nos precisament això, més i millor. John Wick és sinònim de dues hores plenes d’acció i imaginatives formes de matar. Però la seqüela també aprofundeix en el funcionament del Continental i el particular codi d’honor que segueixen els seus hostes. No us avorrireu.

 

  1. Get Out. La sorpresa de l’any. Una pel·lícula feta per 4 milions i que en va recaptar 254 a tot el món. A mig camí entre comèdia i peli de terror, Get Out és una intel·ligent crítica sobre la situació racial als Estats Units, recolzada per unes molt bones interpretacions i un ritme i suspens que no et deixa respirar. Divertida, inquietant i esperançadora. Les nominacions a millor pel·lícula, actor i director són més que merescudes.

 

  1. Blade Runner 2049. L’original és un clàssic de la ciència-ficció. Doncs Denis Villeneuve ha aconseguit crear una obra que si no la supera, a punt està. Mitjançant la millor fotografia de l’any del llegendari Roger Deakins (Oscar ja si us plau), Villeneuve aconsegueix crear i expandir el món original creat per Ridley Scott fa gairebé 40 anys. Harrison Ford fa la seva millor interpretació en anys, i Ryan Gosling aconsegueix emocionar com a l’androide K, un robot que busca el seu lloc al món i dubta dels seus orígens. Una obra mestra del gènere.

 

  1. Logan. L’última interpretació de Hugh Jackman com el mutant Wolverine és sens dubte la millor. I de llarg. Repetint amb el director James Mangold després de Kate & Leopold i The Wolverine, l’actor aconsegueix donar una aparença de vulnerabilitat a l’immortal mutant no vista fins ara a la gran pantalla. El guió adapta a grans trets l’aclamat còmic Old Man Logan, però la pel·lícula el supera amb unes interpretacions de Jackman, Patrick Stewart i Dafne Keen memorables. Ha rebut una més que merescuda nominació a l’Oscar com a millor Guió Adaptat.

 

  1. Star Wars: The Last Jedi. L’última entrega fins ara de l’èpica saga galàctica no ha deixat indiferent a ningú. Rian Johnson ha aconseguit portar l’episodi VIII cap a unes cotes no vistes segurament desde The Empire Strikes Back. Rey continua el seu descobriment de la Força amb l’ajuda, o no, del mític Luke Skywalker, explorant en el camí la seva connexió amb el malvat fill de Han Solo. Els personatges interpretats per Mark Hamill, Adam Driver i Daisy Ridley, són la millor part del film, dotant-los d’una profunditat poc vista fins llavors a la saga. El focus en una protagonista en unes pel·lícules fins ara dominades per homes és un canvi potent i necessari.

 

  1. Dunkirk. L’última pel·lícula del director Christopher Nolan adapta el que segurament era fins ara un dels grans conflictes oblidats de la Segona Guerra Mundial. Amb un nivell de producció impecable, Nolan aconsegueix convertir una derrota i fugida de l’exèrcit aliat a la costa francesa en una experiència imprescindible, barrejant els temps de 3 històries paral·leles expertament i consolidant-lo com un dels millors directors en actiu. Bellesa cinematogràfica.

 

  1. La La Land. Injusta i polèmicament derrotada a l’última gala dels Oscars, el musical de Damien Chazelle va aconseguir el que semblava impossible; agradar tant a amants del gènere com a escèptics. Recolzant-se amb dues interpretacions magnífiques de Ryan Gosling i sobretot Emma Stone, i amb una banda sonora memorable, és un film que perdurarà en el temps i serà recordada com una de les grans injustícies dels Oscars a millor pel·lícula.

5 comentaris

  1. De les 10 n’he vist 9.
    Em falta John Wick

  2. Interessant sel lecció de pel.lícules i magnífics comentaris!!

  3. molt interessant aquesta ressenya, n’he vist la majoria i mereixen estar en aquesta llista¡¡

  4. excel·lent article, la tria em sembla feta amb bon criteri cinèfil.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES