Toni Riberaygua serà el nou ministre de Presidència

Toni Riberaygua entrarà a formar part del gabinet de Toni Martí com a ministre de la Presidència, en una decisió que es farà pública aquesta setmana, segons anuncia en la seva edició d’avui el Diari d’Andorra.

Fins ara el vincle del polític de la capital amb l’executiu demòcrata es limitava a la direcció de l’Agència del Joc, on desenvolupava el text per a la futura legalització. No és clar si una vegada entri en el gabinet mantindrà les funcions de supervisió de l’Agència del Joc.

Toni Riberaygua és un dels pesos pesants dels demòcrates i es podria considerar un dels homes de màxima confiança de Toni Martí. L’entrada en el gabinet el podria col·locar de facto, especialment pel pes del ministeri de la Presidència, de número dos del Govern. Riberaygua és un dels polítics de DA amb més prestigi i si en l’actual executiu no desenvolupava fins ara cap paper rellevant era simplement a causa del desig reiterat per ell mateix de no tornar a la primera línia. El nomenament es pot entendre com el reforçament de la branca més política d’un Govern que ha estat qualificat repetidament com de tenir un perfil tècnic en excés. Alhora, guanya pes el nucli demòcrata provinent dels antics liberals crítics, en contraposició al grup proper al ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca.

Text: Diari d’Andorra

TOTES LES NOTÍCIES