Toni Martí diu que la reforma de competències i transferències no ‘es tramitarà si no hi ha consens’


Toni Martí ha assegurat i s’ha reafirmat en l’objectiu d’assolir ‘un consens important’ per dur a terme la reforma de les lleis qualificades de competències i transferències dels comuns. Segons Martí ‘lleis tan importants com aquestes no es tramitaran si no hi ha consens, i un consens important’. Ha afegit que el Govern ‘accepta totes les crítiques’, però que també ‘espera de les corporacions locals unes propostes alternatives que poden ser, fins i tot, divergents o molt divergents a les anunciades pel Govern’, però que haurien de poder assolir un consens que creu que és desitjat per la ciutadania.

Segons el cap de Govern amb la reforma comunal ‘no únicament busquem un acord per modernitzar les institucions andorranes, sinó també poder fer sostenible i garantir a molt llarg termini l’estructura tradicional d’Andorra’.

Toni Martí ha fet aquestes declaracions en el marc de la trobada amb la premsa per fer balanç de l’any 2013. Ha especificat que amb el tema de les relacions amb els comuns vol ‘apaivagar els ànims’ i que ‘si no està pactada, no hi haurà reforma’.

En relació a la possibilitat que no s’arribi a aquest acord al llarg del 2014, els cònsols poden demanar la regularització de les transferències que ascendirien a la xifra de 65 milions d’euros, en lloc dels 52 milions d’euros d’enguany després d’aplicar-se la congelació pressupostària.