Martí acusa la Plataforma de Funcionaris de ‘fer mal a les institucions’ i demana una rectificació

Toni Martí ha carregat contra les declaracions dels protaveus de la Plataforma de Funcionaris que qüestionaven la independència de la justíca després que la Batllia desestimés el recurs presentat sobre les retallades dels sous. Martí ha mostrat ‘incredulitat’, els ha acusat de ‘fer mal a les institucions’ i els ha demanat que s’excusin. Ha afegit que ‘es pot estar d’acord o no [amb la decisió judicial] però hi ha l’obligació d’acatar-la en un estat dret i, sobretot, el que no es pot és fer mal a les institucions andorranes dient que no s’està impartint justícia de forma correcta’.

El cap de Govern, Toni Martí, ha demanat als portaveus de la Plataforma de Funcionaris ‘el màxim respecte per la decisió judicial i per a tots els poders de l’Estat’. Martí ha afegit que l’actitud dels representants dels treballadors de la funció pública posant en dubte la independència de la justícia ‘sense cap tipus de fonament, és fer molt mal a les institucions de l’Estat’.

‘Quan una decisió no la tens a favor’, ha declarat, ‘dir que la justícia no és imparcial és anar molt lluny’. Martí ha afegit que ‘es pot estar d’acord o no [amb la decisió judicial] però hi ha l’obligació d’acatar-la en un estat dret i, sobretot, el que no es pot és fer mal a les institucions andorranes dient que no s’està impartint justícia de forma correcta’. Toni Martí els ha emplaçat a demanar excuses: ‘això mereix excuses’ ha dit.

El cap de Govern ha continuat explicant que des del Govern tenen ‘la certesa d’haver fet les coses bé’, com demostra la resolució sobre el recurs presentat per la retallada dels sous, però ha recordat que es tracta d’una primera instància i que, segons han anunciat els sindicats, aniran a una segona instància presentant recurs al Tribunal Superior.

Per aquest motiu ha dit que manté ‘el màxim respecte a totes les decisions de la justícia andorrana’, i ha afegit que ‘de la mateixa manera que respecto el legítim dret dels treballadors públics de no estar contents amb la decisió del Govern sobre les retallades del sous i per tant el màxim respecte als que defensen els seus drets, també hem de tenir el màxim respecte al tercer poder d’Andorra’.

TOTES LES NOTÍCIES